22’nci Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, 67 TV’de ana haber bülteninin konuğu oldu. Akın, CHP’den Zonguldak Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağına şeklindeki sorulara verdiği yanıtta, net mesajlar verdi.

Akın, “Bu konuda CHP İl Başkanlığı’ndan veya CHP Genel Merkezi’nden ciddi bir teklif almadım. Ben örgütten gelen bir siyasetçiyim, örgütün görüşlerini dikkate alırım. Eğer, parti örgütümüzden veya Genel Merkezimizden, ‘Zonguldak’ta senin ismin öne çıkıyor, gel bizim adayımız ol’ derlerse, aday olurum. Aksi takdirde aday adayı olmam. Aday adayı olacak pek çok arkadaşımız var, onlara da haksızlık etmek istemem” dedi.

Akın, başka bir soru üzerine, Zonguldak Belediye Başkanı olacak kişinin en az iki dönem görev için oy istemesi gerektiğini belirterek, “Zonguldak’ın bugünkü konumunda belediye başkanı olacak adayların hangi partiden olursa olsun, bir değil, iki dönem için görev istemesi gerekiyor. Zonguldak, cumhuriyetin ilk ilidir. Yeraltında 300 yıl yetecek kömür rezervi vardır. Yüz yıldır bu şehir olduğu yerde duruyor. Her kim Zonguldak Belediye Başkanlığı’na aday olacaksa, ilimizin geçmişini iyi bilecek, bugününü iyi gözlemleyecek, yarınını projelendirebilecek vizyona sahip olmalıdır” dedi.

Akın, CHP İl Başkanı Halil Furat’ın, kamuoyuna veya basına açıklama yaparken yanlış anlaşılmaya meydan verecek ifadelerden kaçınması gerektiğini ifade ederek, “CHP İl Başkanı, illerde CHP Genel Başkanı’nı temsil eder. Konuşurken daha dikkatli olması gerekiyor. Halil Furat, şu anda benim de İl Başkanımdır. Ben CHP’nin üyesiyim. ‘Partiye gidip-gelenler’ ifadesi beni kastetmiyor. Ben, CHP’den istifa etmedim. ‘Git’ dediler, gittim. CHP’de koşullar değiştiği için, Genel Başkanlığa Sayın Kemal Kılıçdaroğlu geldiği için, Mustafa Sarıgül’ü yeni bir parti kurmaktan vazgeçmesi için ikna eden siyasetçilerden birisi de benim. CHP’de bizi partiden uzaklaştıran koşullar değiştiği için biz de partimize döndük. Halil Furat, ‘partiye-gidip gelenler’ ifadesi ile beni kastetmediğini açıkça söylemiştir, ama bazen basın bunu farklı yansıtabiliyor” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi