Akraba evliliği yapan 50 yaşındaki Zahide ve 52 yaşındaki Recai Akbıyık çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Erhan Akbıyık, 1 yaşına geldiğinde rahatsızlığı nedeniyle hastaneye götürültüğünde, ´Schwartz-Jampel Sendromu´ hastası olduğu ortaya çıktı. Hastalığı nedeniyle kasları gelişmeyen, yaşıtlarına göre boyu kısa olan, yürümekte zorlanan ve günlük işlerini anne ve babasının yardımı olmadan yapamayan Erhan Akbıyık, 1 yıl önce spor salonuna gitmeye karar verdi. Akbıyık, haftanın 3 günü aksatmadan gittiği salonda, antrenörler nezaretinde kas güçlendirici egzersizler yaptı. Düzenli egzersizlerle kaslarını güçlendiren Akbıyık, yürüyüşünü geliştirirken, banyo yapma, kıyafetlerini giyme gibi günlük işlerini tek başına yapabilir duruma geldi.

Koşu bandında tempolu yürüyebilen, şınav çekip, salondaki pek çok aletle normal sporcular gibi çalışabilen Akbıyık, azmiyle antrenörlerini de şaşırttı. Spora başlamadan önce merdiven inip çıkamadığını, düzgün yürüyemediğini, düştüğü yerden kalkamadığını anlatan Akbıyık, "Şimdi tempolu şekilde yürüyorum. Merdivenlerden inip çıkıyorum. Düştüğüm zaman bir yerden destek alarak tek başıma kalkabiliyorum. Hayatımda ilk kez bir spor salonunda düzenli egzersiz yaptım. Ödülünü de aldım. Şimdi kendimi 1 yıl öncesine göre çok daha iyi hissediyorum" dedi.

Antrenör Cüneyt Aysel de "Erhan buraya ilk geldiğinde özürlü olarak görülüyordu, ama şimdi sporcu olarak görülüyor. Geldiğinde kas grubu çok zayıftı. Yürürken zorlanıyordu. Şuanda 10 şınav çekebiliyor. Tempolu yürüyebiliyor. Özellikle bacak kas grubunda kuvvetlenme çok. Fakat açıyla ilgili problemi var. Bu yüzden yerden kalkarken sorun yaşıyor. Sanıyorum bunun için cerrahi müdahale gerekiyor. Ancak Erhan´ın geldiği nokta şu anda çok iyi" diye konuştu.

Erhan Akbıyık´ı salonda egzersiz yaparken yalnız bırakmayan emekli madenci Recai Akbıyık ve Zahide Akbıyık da çocuklarının spor ile günlük işlerini tek başına yapabilir duruma geldiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi