Dün 08.00-16.00 vardiyasında çalışan işçilerin ocağa giriş öncesinde, kuyu başında düzenlenen kurban kesim törenine; TTK Genel Müdürü Burhan İnan, TTK Genel Müdür Yardımcıları İsmail Güner, Mahmut Özçelik, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Armutçuk Müessese Müdürü Ömer Demir, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve Şube yönetimi, Müessese yetkilileri ve maden işçileri katıldı.

Kurban kesim töreninde konuşan GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, kanını, canını ortaya koyan maden işçisinin yerin yüzlerce metre altında çalışıp ürettiği bu kömür ile ülkesine 160 yılı aşkın süredir hizmet ettiğini vurgulayarak, &[#]8220;Madenci dayanışmasının, iş yerine sahip çıkmanın en güzel örneklerini sergiliyorsunuz. Sizleri bu duyarlılıklarınızdan dolayı bir kez daha kutluyorum. Bu kestiğiniz kurbanın da hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan da, töreni düzenleyen GMİS Armutçuk Şubesi&[#]8217;ne teşekkür ederek, &[#]8220;Madencilik, ülkemizin en zor mesleklerden biridir. Madencilik bir kültürdür. Sizler bunun en iyi örneklerini veriyorsunuz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği her şeyden önde gelir. Sizler zaten bunun bilincinde insanlarsınız. Ben bu kurbanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, kazasız-belasız çalışmalar diliyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi