Toplantıda, İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kara, Yönetim Kurulu Üyesi Songül Malkoç ile yöneticiler ve partili bayanlar hazır bulundu.

Toplantı öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, “Sizleri burada görmekten dolayı son derece mutlu olduk. Genel Merkez olarak güzel çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Sizlerle her zaman gurur duyuyoruz” dedi.

CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Hülya Darande’ye bir demet çiçek vererek, “Devrek’e hoş geldiniz” diyen İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kara ise, “Sizleri aramızda görmekten bizlerde gerçekten son derece mutlu olduk” dedi.

CHP Devrek İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Songül Malkoç da, “Burada bir anlamda yerel seçimlerin startını da vermiş bulunuyoruz. Aynı zamanda biz kadınlar olarak da buradan savaş değil, barış istediğimizi de haykırıyoruz. İlk defa Devrek’te Genel Merkezimizden gelen bir yöneticimiz ve İl Başkanımızla böyle bir toplantıyı yapıyoruz. Hülya Hanım ve Yüksel Hanım’ın Devrek’i ziyaret etmeleri, bizleri son derece mutlu etti. Son zamanlarda yaşadığımız olaylar kadınların sorumluluğunu bir o kadar daha artırıyor. Türkiye’yi savaş ortamına sürükleyen AKP, şehitlerimizin kanını akıtanlara sahip çıkan Barzani’yi kongresine davet etmesi biz kadınları son derece üzmüştür. Kadınlar olarak AKP’ye tepkiliyiz ve CHP’li kadınlar olarak ta her zaman şehit annelerimizin arkasındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Seçimlerde sonuca gitmek kadınların çalışmasından geçiyor. CHP’li kadınlar olarak Devrek ve Zonguldak’ta başarılı olup yerel seçimlerde partimizi birinci yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Genelde iktidar olmak, yerelde başarılı olmaktan geçiyor ve bizde CHP olarak başarılı olacağız” diye konuştu.

CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Hülya Darande ise, “CHP Genel Merkezinde 21 arkadaşız, hepimiz başkanmış gibi çalışıyoruz. Bizim çok hevesli ve çalışkan bir genel başkanımız var. Ordu’dan çalışmaya başladılar, şu anda Adıyaman’da çalışıyorlar ve Türkiye’nin dört bir tarafında bu çalışmalarımızı birlikte yapıyoruz. Devrek’te sizlerle birlikte bu çalışmamızı yapacağız. Bize ileteceklerinizi bizde genel merkezimize ileteceğiz” şeklinde konuştu.

İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak ise, “Zonguldak Kadın Kolları olarak bizde kendi ilçelerimizde bu çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Birlikten kuvvet doğar ve tüm kadınlarımızı hareketlendirerek bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Hülya Darande, Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak, CHP Devrek İlçe Başkanlığı’nda görevli kadınlarla karşılıklı olarak sorun ve sıkıntıları paylaşıp çözüm önerilerinde bulunup önümüzdeki yerel seçimlerde nasıl çalışacaklarına dair karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Toplantının sonunda CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Hülya Darande, Genel Başkanları Hilal Dokuzcan ile bir telefon görüşmesi yaparak, Devrekli partili kadınların kendisine sevgi ve selamlarını iletti. CHP Devrek Başkanlığı’nda çalışan bayanlara selamlarını söyleyen Dokuzcan, Şanlıurfa Akçakale’de şehit olan çocukların yakınları ile görüşüp kendilerine başsağlığı dileklerini iletmek için burada bulunduğunu belirtip, en kısa sürede Devrek’e geleceğini de kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi