Zonguldak´ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinde AK Parti Perşembe Belde Başkanlığı’na atanan Vedat Emeksiz, genişletilmiş toplantı düzenledi. Toplantıya; Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi ve çok sayıda partili katıldı.

EMEKSİZ: “HER GEÇEN GÜN BÜNYEMİZİ GENİŞLETİYORUZ”

Perşembe’de AK Parti’nin hızla büyüdüğünü ifade eden AK Parti Perşembe Belde Başkanı Vedat Emeksiz, “Belde Yönetim Kurulu toplantımızı biraz daha genişletilmiş çapta yapmak istedik. Tüm Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis üyelerini çağırdık ve teşkilatımızın başı olan Çaycuma İlçe Başkanımız Bünyamin Bostancı’yı, Çaycuma Belediye Başkanımız Mithat Gülşen’i de davet ettik. Onların tecrübelerinden, onların bizlere söyleyeceklerinden istifade etmek istedik. Yaklaşık dört ay önce Belde Teşkilat Başkanlığı görevini aldım ve aldığım günden itibaren teşkilatı en iyi şekilde oluşturmaya çalıştım. Arkadaşlarımızla beraber Perşembe’nin hak ettiği teşkilatı oluşturdum ve en son toplantımızı 23 arkadaşımızla yaptık. Bu toplantımızı ise, 29 arkadaşımızla yapıyoruz. Her geçen gün bünyemiz içinde bulunmak isteyen arkadaşlarımızın sayısı artıyor ve her geçen gün bünyemizi genişletiyoruz” dedi.

MİYANYEDİ: “PERŞEMBE EN İYİ HİZMETLERE LAYIKTIR”

Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, yaptığı konuşmada, “Böyle bir toplantının yapılması, Perşembemiz adına çok güzel ve faydalı olduğuna inanıyorum. Ben Perşembe Belediye Başkanı olalı üç yıl oldu. Biz Perşembe için neler yapılması gerektiğini ve projelerde yaparak, İlçe Başkanım Bünyamin Bostancı, Belediye Başkanım Mithat Gülşen ve Ankara’da vekillerimizin yardımıyla bazı olayları hayata geçirmek için çaba harcıyoruz. Özellikle Mithat Başkan’ın arkasına takılıp Ankara’da gitmediğim makam kalmadı. Ben bu makama aşkla, şevkle geldim. Öncelikle kanalizasyon meselesi, üç yıldır uğraş verdiğim bir projedir. Yakında bu projemizi de hayata geçireceğiz. Perşembe en iyi hizmetlere layıktır” dedi.

GÜLŞEN: “TEŞKİLATIMIZLA HEP İÇ İÇE OLDUK VE HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, “Ben öncelikle aranızda olmaktan mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Çünkü kaderimiz bir, ortak yönlerimiz çok. Malum OSB’nin bu yakada olması hem Perşembe, hem de Çaycuma’mızı ilgilendirir. Bizim ortak bir yolumuz var. Yani ortak yanımız çok. Ben buradan da Çaycuma halkıma bir mesaj vermek istiyorum. Pazartesi günü de nasip olursa tekrar kanalizasyon yaptığımız yol güzergahında doğalgaz borularını döşemeye başlayacağız. Bu Çaycuma için önemli bir gelişme. Biz bu süreci öne çektik. Çünkü bu yollardan çok sıkıntı çektiğinizi biliyoruz. Kötü hava şartlarına denk geldiği için biz yollarımızı seneye Haziran aylarında asfaltlamayı düşünüyoruz. Biz Miyanyedi’yle sık sık Ankara’ya gidiyoruz. Bizler teşkilatımızla olsun, milletvekillerimizle olsun hep iç içe olduk ve hizmet için çalışıyoruz. Şimdi Perşembe’yle ilgi arkadaşlarımızın sıkıntıları var. Bu işleri çözmek öyle kolay değil. Bir Zonguldak’a baktığımızda merkez bir köye dönüşmüştür. Orada bir büyük belediye var. Bizim 5 katımız fazla nüfusu var. Çaycuma ilçemizin önü açık… 3 tane yatırımcı geldi. Fabrika kurmak istiyorlar. Valimizle de görüştük. Çaycuma’nın ufku açıktır. Çaycuma’da bizim için önemli olan Filyos Projesi’nin ayağı olan sette projesidir. Çaycuma’dan başlayacak, 3 kilometre aşağıya doğru ve 3 kilometre yukarıya doğru, bu sette projesi için 8 yıl önce dilekçe vermiştik. Çok koşturmamıza rağmen, ancak yeni hayata geçmeye başlamıştır. Bir ay sonrada kazmayı da vuracağız. Bu bölgede en büyük sorun işsizlik. Bir anda bu sorunu çözmek kolay değil. Biz organize sanayimizi daha güçlendireceğiz ve gelen yatırımcılara kucak açmamız lazım. Son 5 yılda hükümetimizin gayretleriyle ciddi anlamda mesafe kaydettik. Hedefi olmayan bir ülkenin, bir beldenin bir teşkilatın veya biz gibi belediyelerin geleceği belli değildir. Bizim hedeflerimizin her zaman büyük olması gerekiyor. 2012 yılında bizim devletten aldığımız yardım 60 milyon TL, Çaycuma’nın verdiği vergide aynı. Bu demek oluyor ki, biz devlete verdiğimizi geri alıyoruz. Biz Belediye Başkanı olarak dersimizi biliyoruz. Teşkilatımızla iç içeyiz. Burada AK Parti’nin mutlak suretle belediyeyi alması gerektiğinin altını çiziyorum. Çünkü önünüzde yapılacak çok büyük işler var. İktidarın avantajı çok... Biz bu avantajı Ankara’da görüyoruz” diye konuştu.

BOSTANCI: “BİZİM KARNEMİZ SİZLERİN OYUDUR”

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı da, şunları söyledi:

“Bizler bu gün varız, yarın yokuz. Ama bizim buradaki görevimiz, teşkilatımızın bize verdiği görevi en güzel şekilde yerine getirmek. Bizler görevimizi en iyi şekilde yapmak zorundayız. Bizim kimseyi kandırmaya hakkımız yok. Biz neysek, oyuz. Biz o niyetle bu göreve geldik. Biz hizmet için bu yola çıktık. Sizlerin sayesinde bunu unutmayan bir partiyiz. Bu görevi bize siz veriyorsunuz. Biz de gereğini yapmak zorundayız. Bizim halkımız neyin en güzel olduğunu iyi biliyor ve bizi iktidar yapıyor. Bizlerin tabelası bile asılmadan sizler bizi iktidar yaptınız. Bizim sloganımız ‘insanı baştaki devlet yaşasın’. Biz bunun için yola çıktık. Çaycuma Belediye Başkanımız çalışkan olmasa, bugün burada olamazdı. Bizim karnemiz sizlerin oyudur. Bu karnenin iyi olması için hizmet etmemiz gerekmektedir. Perşembe beldemizin düzenlemiş olduğu toplantıya iştirak etmekten mutluyum. Belde Başkanımızın yıllardır bir tecrübesi var. Ben burada Belde Başkanı olmasını rica ettim ve bizi kırmadı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Benim beş tane beldem var. Keşke Vedat Bey gibi çalışkan olsa ki, ben İlçe Başkanı olarak daha rahat ederim. Biz önümüzdeki yerel seçimlerde elimizdeki belediyemizi kaybetmek istemiyoruz ve hatta beş belde ve merkezi almak istiyoruz. Elimizdeki belediyemizi vermek hem bizleri yıpratır, hem de hizmetleri aksatır. Her beldemiz için plan ve projelerimiz var. Mutlaka tüm belediyelerimizi AK Partili yapmalıyız” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi