TEMA&[#]8217;nın ülke genelinde başlattığı çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Durak,
&[#]8220;Bu anlamda biz Ülke genelindeki TEMA Temsilcileri de 1992&[#]8217;de &[#]8220;Türkiye Çöl Olmasın&[#]8221; sloganı ile başlayan çalışmaları ilk günkü heyecan ve çalışma azmiyle yürütmekteyiz.
TEMA Vakfı&[#]8217;nın kuruluş döneminde, doğa koruma konusu ülke gündeminde bugünkü kadar öne çıkmamıştı. Kamuoyu doğadaki bozulmaların farkına yeni yeni varmaya başlamıştı. Sosyal sorumluluk kavramı henüz gelişmemişti, iş adamları hayırseverlik adı altında çalışmalar yürütüyordu.Bugün ise ülkemiz genelinde vakfımız, 450 bin&[#]8217;i aşkın gönüllüsüyle, doğal varlıklara sahip çıkan, tehditlere karşı doğayı savunan ve ekosistemler üzeride yaratılan tahribatı en aza indirmeyi amaçlayan devletler çalışmalarında mücadeleleri küreselleştirerek ön plana çıkarılmasında önemli gönüllü çalışmalar anlamında roller oynamaktadır. Gücünü gönüllü desteklerden alan TEMA Vakfı, kuruluşundan bu yana Mera ve Toprak Kanunlarının yasalaşmasını sağlamış, doğa koruma adına açtığı, müdahil olduğu 79 davayı kazanmış, yaklaşık 10 milyon fidanı ve 700 milyon meşe tohumunu toprakla buluşturmuş, 152 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma projesini hayata geçirmiştir&[#]8221; dedi.
Kdz. Ereğli&[#]8217;de 2006 yılından bu yana yaptıkları faaliyetleri değerlendiren Durak, &[#]8220;İlçemiz genelinde ise 2006 yılından bu yana TEMA Vakfı Temsilciliği olarak 350 üyemiz, 7 kişilik yönetim kurulumuzla ağırlıklı olarak eğitim ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Ana okulları, ilköğretim, liselerimiz ve fakültemizde, köylerimizde, mahallelerde olduğu gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda da Emniyet Müdürlüğü, Bölge Komutanlığı, Müftülük, bankalar, küresel ısınma, nedenleri, sonuçları,önlemleri,erozyon, kirli teknolojiler, yenilenebilir enerji , çevre ve canlı sağlığı gibi konularda eğitimlerimiz devam etmekte.
Ayrıca daha sağlıkla yaşanabilir bir dünya için daha az fosil yakıt kullanımı, daha dikkatli enerji ve su kaynaklarının kullanımı için de etkinlikler düzenlemekte yada düzenlenen etkinliklere katılmaktayız. En yakın zamanda ise İlçe Bisikletliler Derneği ve Bisiklet Sevenler Derneği ile daha az fosil yakıt kullanımına dikkat çekmek amacıyla, Arabasız Hayat etkinliğinde İlçemiz İlköğretim Okulları, TED Koleji, okul yöneticileri, doktorlarımız ile birlikteydik. Bunların yanı sıra özellikle okul bahçelerinde İlçe Orman İşletme Müdürlüğümüzün bedelsiz fidan katkılarıyla ağaçlandırma, çiçeklendirme çalışmalarını da sürdürmekteyiz. Gönüllü katılımların, gönülden desteklerin biz karşılıksız çalışan, hiçbir yasal ve yürütsel yetkileri olmadığı halde toplumsal sorunlarda yetkililer ile sorunlu bölge, halk arasında köprü olan gönüllüler için son derece önemli ve gerekli olduğunu bu vesile ile bir kez daha belirtmek isterim. Bu anlamda işbirliği içinde olduğumuz Yerel Yöneticilerimiz ve Kurumlarımızla Belediyemiz hariç zira henüz yazılı yada sözlü hiçbir talebimize, yer, eğitim, teknik yardım gibi olumlu, olumsuz dönüş yapmamakta, çalışmalarımızın daha etkin olabilmesi, daha geniş çevrelerin katılımını sağlaması dolayısıyla da başarımızın artmasına büyük katkısı olan İlçemiz seçkin basın mensuplarını ve yayınlarını çok önemsiyoruz.
Bu yıl da özellikle eğitimlerimizi, çevre sağlığını, önemini vurgulayan etkinlikleri, ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz.
Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gönüllü çalışmalarımıza gönüllü desteklerinizi bekliyor, &[#]8216;Toprak yoksa hayat yok&[#]8217; sloganımızı unutmamanızı diliyoruz&[#]8221; diye konuştu
Editör: Pusula Gazetesi