Zonguldak Belediye Başkanı ve AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Secaattin Gonca, seçim gezileri kapsamında bir vatandaşın evine konuk oldu. Eve toplanan mahalle sakinleri Gonca´ya yoğun ilgi gösterdi. Ziyaret Belediye Başkanı Secaattin Gonca´nın projeleri ve hizmetleri anlatmasının ardından sohbet havasında devam etti. Başkan Gonca´nın ziyaretine eşi Sevgi Gonca, Belediye Meclis Üyeleri Rauf Cesur, İsmail Toptan ve Mehmet Apaydın eşlik etti. Verdikleri sözleri yerine getirdiklerini, bazı sözlerini de yerine getirmek için çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Gonca, 5 yıl boyunca yapılan hizmetleri sıraladı.
Bir önceki dönemde Zonguldak halkının su sorunu yaşadığını söyleyen Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Secaattin Gonca şöyle konuştu:
"Sizlerle bir arada olmak bizleri gururlandırıyor. Biz 5 yıl önce sizlerden destek istedik. Söz verdik, yaptık. Sizler, mahallelerinizde su sorunları yaşadınız. Akmayan sulara zamlar yapıldı. Biz su kesintileri ve zamlar yapmadık. Ulutan Barajı´na ilave su getiren çalışmayı sürdürüyoruz. Mülkiyet sorunu Zonguldak´ın birinci önceliğiydi. Zonguldak Belediyesi 1899 yılında kuruldu. Tapuları dağıtmaya başlıyoruz. Yıllardan beri ´TOKİ´yi başlatırız´ diyenler hep palavra attı. Ama biz yaklaşık bin kişilik nüfusu Yeni Mahalle´ye getirdik. Cumhurbaşkanı´nın onayı ile 2/B yasası çıktı. 2/B´ye göre kadastro çalışmalarını Çevre ve Orman Bakanlığı çalışmayı başlattı. Çevre Yolu Zonguldak´ın öz malı oldu. Sahil kenti Zonguldak´a yakışır bir İstanbul Parkı yaptık. Biz çöp döküm alanını oradan kaldırdık. 50 yıldan beri çöp oralara dökülüyordu. Birilerinin orada gözü var. Bizim adımız değil, başkalarının adı büfecilikle anıldı. Biz çöp döküm alanında rekreasyon çalışmasını sürdürüyoruz. Zonguldak´a Atık Su Arıtma Tesisi kurulması için geçtiğimiz günlerde Ankara´da imza attık. Önümüzdeki günlerde kanalizasyon tesisinin kurulması çalışması başlıyor. Biz 3.5 yıl bunun için uğraştık. Birileri çıkmış yıldızları vaat ediyor. Birilerinin ´Su meselesini ben çözmüştüm´ demesi beni bağlamıyor. Adama sorarlar neden bu halkı susuzluğa mahkum ettin. Şu anda suyun tonu 2 TL. Göreve geldiğimizde suyun tonu 2.083 TL´ydi. Beş yıl içinde suya zam yapmadık."
Editör: Pusula Gazetesi