AB destekli &[#]8216;İmaging Europe&[#]8217; &[#]8216;Avrupa&[#]8217;yı Resmetmek&[#]8217; projesi kapsamında Romanya, Yunanistan, Hırvatistan, İspanya, Belçika, Polonya ve Danimarka&[#]8217;dan gelen 55 öğrenci ve öğretmen, Fen Lisesinin düzenlediği, Zonguldak öğretmenevindeki açılış programı katıldı. Türk kültürünü yansıtan gösteri ve müzik sunumunu hayranlıkla izleyen öğretmen ve öğrenci yabancı konuklara çeşitli hediyeler takdim edildi.
Fen Lisesi bahçesinde Karadeniz yöresine ait horon oyunu ve meşhur Türk lokumuyla karşılanan yabancı öğretmen öğrenciler okulu da gezdi.
Sınıflar gezen yabancı misafirler okul öğretmenlerinin getirdiği ev yapımı yemekleri tattıktan sonra Türk kahvesi içtiler.
Proje Sorumluluğunu üstlenen Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Ali Ulusan, &[#]8220;Yabancı meslektaşlarımız ülkemize hayran oldu. Özellikle 10 yıl önce Türkiye&[#]8217;ye gelenler, İstanbul&[#]8217;dan Zonguldak&[#]8217;a gelirken şaşkınlıklarını gizleyemedi. Çok gelişmişsiniz dediler. Biz burada ayrıca kendi külümüzü, öğrencilerimizi ve yöremizi onlara tanıtma imkânı bulduk. Onlar mutlu oldukça bizler de seviniyoruz&[#]8221; dedi.
Projenin sorumlusu olan Belçikalı öğretmen Pieter Bauwens ise, &[#]8220;İnsanlarınız çok sıcakkanlı. Burada çok eğleniyoruz. Kırmızı üniformalı öğrencilerinizi görmek gerçekten mutluluk vericiydi. Yemekleriniz ve kültürünüze hayran olmamak elde değil&[#]8221; dedi.
Yunanistanlı öğretmen Rigatou Konstantina da, &[#]8220;Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Müzikleriniz ve oyunlarınız bizim kültüre çok benziyor. Özellikle Karadeniz oyunları ve şu an içtiğimiz kahve bizimkiyle neredeyse aynı. Dolayısıyla burada hiç yabancılık çekmiyorum. İyi ki gelmişim&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi