AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı makamında ziyaret etti.

Milletvekili Candan, beraberinde AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk ile birlikte Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Ereğli’nin emekçi kenti olduğunu söyleyen Candan, şöyle konuştu:

“Sadece Erdemir değil, aynı zamanda kömür işletmeleri de dahil burası bir işçi, emekçi kentidir. Bunun da olmazsa olmazlarından biri de tabii ki sendika. Bu kentin ana oyuncularından biri sendika. Bu vesileyle sendikayı ziyaret edip, sizlerle bir hasbıhal edelim istedik. Sağ olasınız, bizi kabul ettiniz. Teşekkür ediyoruz. Eğer Ereğli’deki gelişmeleri doğru, düzgün bir rayına sokmak istiyorsak, bu sendikayla oturup fikir alışverişini yapmamız tabii ki kaçınılmazdır. Bunu da göz ardı etmemiz mümkün değil. Sizi ve başarılı çalışmalarınızı zaten biliyoruz” dedi.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizi burada görüp ağırlamaktan mutlu olduk. Daha önce de görüşme ihtiyacımız oldu ancak yoğunluktan bir araya gelemedik. Tabii ki Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi olarak siyasilerle sürekli oturup, Ereğli’nin gündemi ile ilgili konuşup, yapılması gerekenleri paylaşmaktan yanayız. Çalışma hayatıyla ilgili sıkıntıları da beraber paylaşalım. Fikir alışverişi yapmaktan her zaman mutluluk duyarız. Sizi, seçim zamanları sendika ve Erdemir çalışanlarını hatırlayan siyasilerle bir araya koymayacağım. Çünkü biz seçim zamanı hatırlanan bir sivil toplum örgütü değiliz. Öyle dönemlerde sendika ve Erdemir çalışanları olarak bir üzüntü içine giriyoruz. Onun için bu ziyaretin bizim için değişik anlamı var. Seçimden çok önce ziyaret etmeniz bizi mutlu etti. Erdemir ve Ereğli’de iyi ve güzel şeyler yapılması anlamında toplumsal hareket etmek isteyen bir anlayışa sahibiz” dedi.

Erdemir’deki toplu iş sözleşme sürecindeki gelişmeler ile ilgili Milletvekili Candan’a bilgiler veren Odabaş, “Erdemir’de yeni bir toplu iş sözleşmesi dönemine girdik. İnşallah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan sözleşme tespitimiz geldikten sonra da iyi bir sözleşme yapmak istiyoruz. Çalışma hayatı ile ilgili yasanın TBMM’de beklemesi nedeniyle ilgili bakanlık tespitlerini henüz göndermedi. Bu konuda Sayın Başkan Recep Tayip Erdoğan ile Sayın Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Pevrul Kavlak konuyu görüştüler. İnşallah önümüzdeki günlerde tespitimiz geldiğinde arkadaşlarımızı memnun edecek bir platformda sözleşme görüşmelerini bitirmek istiyoruz. İnşallah Erdemir ve Ereğli için hayırlı bir sözleşme olur. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk de, yaptığı konuşmada, “Siyasi partilerin de, sendikaların da belli hedefleri var. Bu süreçler içerisinde bir birimizin sorunlarını gidermek açısından ne şekilde yardımcı olabiliriz, bunu için buralardayız. Siyasetin amacı sorun çözmektir. Bunu da yapabiliyorsak, ne mutlu bize… Siz sorunları dile getireceksiniz, biz de çözüm noktasında yardımcı olacağız. Hep birlikte inşallah sorunları gidereceğiz” dedi.

Ziyarete, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, bazı parti ilçe yöneticileri ile sendika icra kurulu, yönetim kurulu ve Erdemir’de işyeri temsilcileri de hazır bulundu.

CANDAN, YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI KUTLADI

Öte yandan Milletvekili Candan, yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Milletvekili Candan’ın mesajı şöyle:

“Ülkelerin gelecekleri için yapacağı en büyük yatırım eğitimdir. Eğitim ailede başlayıp, okul ve toplum ekseninde devam eden komplike bir sistemdir. Şüphesiz ki, burada en önemli yük ve görev devletindir. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şartlarda eğitim alması bizim en büyük arzumuz ve en önemli görevimizdir. Gençlerimizi gelişmiş toplumların evrensel değerlerin yanında, milletimizin örf, adet ve geleneklerine sahip, hoşgörülü bireyler olarak yetiştirmek en büyük önceliğimizdir. İktidarımız döneminde; yıllık bütçemizin en büyük payını her zaman eğitime ayırdık. Ders kitaplarını dağıttık, derslik, okul ve öğretmen atamaları konusunda ise önemli mesafeler aldık. Fiziki koşulların yanında, Cumhuriyet tarihimizin en önemli eğitim reformu olan 4+4+4 sistemini uygulamaya geçirdik. Her büyük reformun ilk uygulamalarında bazı sıkıntılar yaşansa da zamanla bu sıkıntıları da aşacağız. Sizlerin inancı desteğiyle Atatürk´ün milletimize işaret ettiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşma hedefine bu reformla bir adım daha yaklaşacağız. Eğitim ordumuzun en önemli neferleri çok kıymetli, elleri öpülesi öğretmenlerimizdir. Bir çok Avrupa ülkesi nüfusundan daha fazla olan öğrencilerimizi, fedakarca eğiten öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ülkemize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diler, selam ve saygılarımı sunarım.”
Editör: Pusula Gazetesi