Ereğli Sac Tüccarları AŞ. (ESTAŞ) ve Birleşik Ereğli Sac Tüccarları A.Ş. (BESTAŞ) Yönetim Kurulları yaptıkları açıklamalarla, Ereğli&[#]8217;de yayın yapan Önder Gazetesi&[#]8217;nin son günlerde yaptığı yayınlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiler ve Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen&[#]8217;e teşekkürlerini ilettiler.


Estaş&[#]8217;tan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:


Önder&[#]8217;in hesabı kişisel çıkar


&[#]8220;Son birkaç gündür ilçede yerel olarak yayın yapan Önder Gazetesi ve aynı gazetenin internet sitesinde, şirketimizi alet ederek ERDEMİR üzerinden karalama kampanyası başlatmaya çalışmaktadır. ERDEMİR&[#]8217;den şahsi çıkar temin edemeyenler, kendi kişisel hesaplarına Ereğli&[#]8217;deki sac tüccarlarını da alet ederek, ERDEMİR&[#]8217;e karşı başlattıkları karalama kampanyasının içerisine bizleri de çekmeye çalışmaktadırlar. Kaldı ki, ERDEMİR yönetimi ilçedeki şirketlere, sanayici ve sac tüccarlarına gereken şartların çok üzerinde iyileştirmeler yapmıştır.


ERDEMİR yönetimi 91 gün vadeli aldığımız mamulün ödemesini, 151 gün daha uzatarak bizleri bankaların elinden kurtarmış ve rahatlatmıştır. Aynı zamanda bu uzatma işleminde finansman dahi almamıştır. Bizler bankalardan ekstra kredi alabilseydik zaten krizi çok kolay atlatabilirdik. ERDEMİR yönetimi her zaman şirketlerimize en uygun ve en uzun vade yollarını açtığı halde, finansman sorununu çözemediğimizden mamül alamadık.


Erdemir, Ereğli&[#]8217;ye öncelik verdi


Birkaç ortağımızın piyasa ile yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle şirkete geri ödeme yapamamaları sonucunda, ESTAŞ ve BESTAŞ şirketleri ERDEMİR&[#]8217;den mamül almakta zorlanmışlardır. Burada üstüne basa basa söyleyeceğimiz tek şey var; O da ERDEMİR&[#]8217;in ilçe dışındaki firmalara oranla ürün satışlarında ve uygun fiyat politikasında &[#]8216;ÖNCELİĞİ EREĞLİ TÜCCARINA&[#]8217; vermiştir.


Ancak, bizler yaşadığımız ve aşamadığımız finansman sorunları nedeniyle tanınan ayrıcalığı yeterince değerlendiremedik.


Elbette ERDEMİR&[#]8217;in verdiği mamüller hilal-i ahmer malı değildir. Tüccar olarak aldığımız malın bedelini de mutlaka ödemeliyiz.


Erdemir&[#]8217;e çamur atmayın


Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizden ERDEMİR&[#]8217;in de etkilendiği bilinmektedir. Böyle bir ortamda sattığı ürünün bedelini istemesi de son derece normaldir. Bu durumda ERDEMİR gibi dünya devleri arasında yer alan bir kuruma &[#]8220;Tu-kaka&[#]8221; gözüyle bakılmamalıdır, bakılamaz.


Şirketimizdeki yeni düzenleme ile halen ERDEMİR&[#]8217;e ödemeler yapılarak, yeniden mamül alabilecek konuma gelinmiştir. Hiç kimsenin, keyfi hareket ederek ya da şahsi çıkar sağlamak amacıyla ERDEMİR&[#]8217;e ve şirketlerimize çamur atmaya hakkı yoktur.


Çok iyi biliniyor ki ERDEMİR, siyasilerin elinde olduğu dönemlerde bile şirketlerimize bu günkü kadar destek verilmemiştir.


Önder&[#]8217;e kınama, Özgen&[#]8217;e teşekkür


Bazı kendini bilmez gazeteci geçinenlerin barındığı Önder Gazetesi, adeta ERDEMİR ile şirket ortaklarımız ve toplumsal yarar amaçlı kurduğumuz diyalogları bozmaya çalışmaktadır.


Ancak, görüldüğü kadarıyla basın sektöründe dahi yalnız kalan bu gazetenin amacına ulaşması söz konusu olamayacaktır. Çünkü ERDEMİR, kendini kanıtlamış bir kuruluştur. Şirketlerimiz de aynı şekilde kurumsal ciddiyet içerisinde ERDEMİR ile olan iyi diyaloglarını en üst seviyeye çıkarmıştır. Bu ilişkileri aynı şekilde sürdürmekte de kararlıyız. Bu tür çatlak seslere bizler gibi Ereğli kamuoyu da itibar etmeyecektir.


Üst düzey diyalogların kurulmasında mutlaka en büyük katkı Sayın ERDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Oğuz Özgen&[#]8217;indir. Zira Sayın Özgen şehri bilen, ERDEMİR&[#]8217;i çok iyi tanıyan kişiliği ile bilinmektedir. Bu da Ereğli ve ERDEMİR için büyük bir şanstır.


Rantınızı başka yoldan arayın


Kendilerine, şirket yönetimi ve ortaklarımız adına bir kez daha teşekkür ediyoruz.


Sonuç olarak Önder Gazetesinin karalama kampanyasına dönüştürdüğü bu yayın politikasını kınıyor ve gazetenin sahiplerini kendi rantlarını başka yollarda aramalarını tavsiye ediyoruz.&[#]8221;


Bestaş: Sorunlar birlikte aşılır


BESTAŞ Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
&[#]8220;Son günlerde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ. aleyhine kamuoyuna isimsiz kişiler tarafından aktarılan yorumların hayal ürünü olduğunu vurguluyoruz. Bu tür yorumlar birlik ve beraberliğimize gölge düşürmekte şehrimizin gelişmesine sekte vurmaktadır. Sıkıntıların bu tür isimlerini bile yazamayan yorumcuların yaptığı yorumlarla değil sağlanan birlik ve beraberlikle çözüleceğine olan inancımız tamdır.


Erdemir&[#]8217;e teşekkür
Erdemir her zaman bölgemize yüzünü dönmüştür. Her zaman ileri adımlar atarak rotasını belirleyen Erdemir, oluşturduğu sinerjiyi bölge halkı ile paylaşmıştır.
BESTAŞ ve ESTAŞ olarak, ERDEMİR&[#]8217;in gerek bölgemize, gerekse ortaklarımıza yönelik sıcak yaklaşımından son derece memnunuz. Ülke ekonomisine sağladığı katma değeri ile ülkemizin ve bölgemizin göz bebeği olan ERDEMİR&[#]8217;in sağladığı kısa ve uzun vadeli kolaylıklardan dolayı başta Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Sayın Oğuz Özgen olmak üzere tüm ERDEMİR yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi