Hazin olay sonrası gittiği Afyonkarahisar’dan gece dönen şehidin babası Ercan Kartal, evinde taziyeleri kabul etti. Taziye ziyaretine, Çaycuma İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Ercan Balçık, Çaycuma Emniyet Müdürü Timur Özgen, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Genel Maden İşçileri Sendikası Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Karaman beldesi Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, çok sayıda sayıda komutan ve vatandaşkatıldı. Evin önünde okunan Kur’an-ı Kerim sonunda, taziyeye gelen Kaymakam Yaman ve komutanlar acılı baba Ercan Kartal ile birlikte dua etti. Bitkin düştüğü görülen baba Ercan Kartal, sık sık ağıt yaktı. Bir oğlunu 6 yaşında yakalandığı hastalık nedeniyle kaybettiği belirten baba Kartal, “Babaannesi arkasından su dökecekti. Oğlum, babaanne 5 ay askerlik yapacağım neden su döküyorsun´ dedi” diye feryat etti.
Olaydan iki gün önce oğluyla telefonla görüştüğünü söyleyen acılı baba Kartal, şöyle konuştu: “İsyan etmiyorum, affet Allah’ım çok acı, dayanamıyorum. Daha iki gün önce telefonla konuştum”
Kaymakam Yaman ve taziye evindekilerin teselli etmeye çalıştığı Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oğlum Amerika’da okurken her ay para istiyordu. Kendisi orada çalışıyordu. ‘Yine de para yetmiyor’ diyordu. ‘Oğlum, her ay para gönderiyoruz. Kendinde çalışıyorsun. Parayı nasıl yetiremiyorsun diye sorduğumda, baba 5-6 arkadaşım var. Onların durumu iyi değil onlara yardım ediyorum. Nasıl yetsin diyordu. Oğlum mükafatın bu oldu. Şehit oldun”
Çukurören köyü Musunlu Mahallesi Türk bayraklarıyla süslenirken Emrah Kartal’ın yakınları ise işlemlerin bir önce yapılıp cenazenin teslim edilmesini bekliyor.
Öte yandan Emrah Kartal’ın cenazesinin getirileceği evin önündeki meydan iş makineleri ile düzlenirken, köy girişindeki bozuk asfalt yollarda yama çalışması başlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi