Türkiye Taşkömürü Kurumu Merkez Atölyesi´nden emekli 3 çocuk, 6 torun sahibi Adil Özertuğrul, alzheimer hastası olduğu için 53 yıllık eşi 68 yaşındaki Nuray Özertuğrul´a yük olmamak için Ağustos 2010´da Zonguldak Merkez Huzurevi´ne yerleşti. Aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi´nin ilk başkanı olan Özertuğrul, dün öğle saatlerinde odasında ölü bulundu. Sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede Özertuğrul´un kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

Kore gazisi Adil Özertuğrul için bugün cenaze töreni düzenlendi. Özertuğrul´un Türk bayrağına sarılı tabutu, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak Acılık Camii´ne getirildi. Cenazeye, Özertuğrul´un yakınlarının yanında Zonguldak Belediye Başkanı CHP´li Muharrem Akdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, merkez huzuevi yöneticileri ve sakinleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Adil Özertuğrul´un cenazesi, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı´nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
Editör: Pusula Gazetesi