AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, beraberinde Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu, İl Genel Meclisi Üyeleri Nail Eski, İsmail Tak ve partinin Ereğli İlçe Teşkilatı’ndan bazı yönetim kurulu üyeleri birlikte Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde inceleme ve ziyaretlerde bulundu.
Candan, ilk olarak beldedeki esnafları dolaşarak ‘Hayırlı işler’ temennisinde bulunup sıkıntılarını dinledi. Kıraathanelerdeki vatandaşlarla da sohbet eden Candan, beldenin sorunları hakkında geniş kapsamlı bilgi aldı.
Ormanlı beldesine gerçekleştirdiği ziyaretin asıl nedeninin, beldede meydana gelen heyelan sonrası yapılan taş duvarı incelemek ve diğer eksikleri de yerinde görmek olduğunu belirten Candan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Meclis’in tatile girmesi sebebiyle, bölgemize daha da ağırlık vermeye çalışıyoruz. Özellikle Ereğli merkez, beldelerimiz ve köylerimizde yapılan çalışmaları yerinde görmek ve bununla birlikte eksikleri de yine yerinde tespit ederek neler yapılabilir konusunda istişarelerde bulunuyoruz. Halkımızın sorunlarını en kısa sürede çözebilmek için gayret sarf ediyoruz. Köylerimizde öne çıkan sorunlar, elektrik, yol ve su. Bazı köylerimizde, elektrik konusunda hummalı bir çalışma başladı. Ben vekil olduktan sonra, elektrik şirketinin çalışmalarını hızlandırdığını gözlemliyorum. Dağlıca ve Yazıcılar yolu yapıldı. Tamir çalışmaları devam ediyor. Su problemine uzun vadeli bir çözüm bulabilmemiz için, suyu sağlam kaynaklardan bularak göletlerde tutmamız gerekiyor. Bu doğrultuda, biz grup sularına büyük önem veriyoruz. Köylerimizdeki su sorununu mümkün olduğunca kısa bir sürede çözmek için elimden geleni yapacağım”
Kendisinin sadece seçimlerde belde ve köy ziyaretlerinde bulunmadığını, seçimden sonra da bölgesini ihmal etmediğini ifade eden Candan,“AK Parti olarak, biz bütün seçimlere her zaman hazırız. Bizim, ‘Seçimden seçime geliyorlar’ diye bir takıntımız yok. Ben 14 aylık vekilliğim süresince Ormanlı beldemize 4 kez geldim. 2001’den önceki istatistiklere bakıldığında, bu bölgeden milletvekili seçilenler seçim sonrasında bölgeye kaç kere gelmişler? Ben bu bölgeyi çok yakından tanıyorum. Bölgemin insanına bir şey olması beni yaralar” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi