Zonguldak’ta 1970’li yıllarda kentin çift şeritli Gazipaşa Caddesi’ndeki Ulucami karşısına yaya ve araçlar için kentin ilk trafik ışıkları kurulmuştu. Bu ışıklar 15 yıla aşkın sürede hizmet vermiş, araç trafiğinde tek yöne çevrilmesi üzerine trafik ışıkları kaldırılmıştı. Yaklaşık 20 yıl trafik ışıklarını unutan kent insanları, son dönemlerde yeniden trafik ışıklarına kavuştu. Güven kavşağına kurulan trafik ışıkları, kentin belli yerlerindeki kavşaklara kurulması ile birlikte günümüzde daha yaygın hale getirildi. Yıllardır trafik ışıkları bulunmasına rağmen halen daha insanların trafik ışıklarına riaeyet etmemeleri dikkat çekiyor. Sabırsızlanan yayaların, kırmızı ışıkta geçmesi dikkat çekerken, yayaların yeşil yandığı anlarda ise araçların ışıklara uymaması kazaları da peşinden getiriyor.
Işıklara riayet etmeyen sürücülere tepki gösteren yayalar, “Yaya geçidinden geçiyoruz. Özellikle bazı ticari taşımacılık yapan araçların sürücüleri çok hızlı ve tehlikeli araç kullanıyorlar. Kurallara riayet etmiyorlar. Bir araç altında kalmaktan korkuyoruz” dedi.
Yayaları suçlayan araç sürücüleri ise “Yayalar, olmadık yerde yolumuza atlıyorlar, kurallara riayet etmiyorlar. Sonra da bizi suçluyorlar” diye konuştu.
Bazı vatandaşlar da yetkilileri göreve davet ederek, gerekli tedbirlerin alınmasını ve denetimlerin arttırılması istedi.
Editör: Pusula Gazetesi