AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu&[#]8217;nu ziyaret etti. Alaplı Belediye binası önünde Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Belediye Meclisi üyelerince karşılanan Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;ın Alaplı Belediyesi&[#]8217;ni ziyaretine, AK Parti MKYK Üyesi ve Alaplı Belediye Meclisi Üyesi Emine Çift ile Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak ve Amele Birliği Başkanı Hasan Yılmaz da katıldı.

Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;ın ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Milletvekili Candan ve ziyarete katılanlara Belediye çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler verdi. Göreve başladığında, ilçenin en büyük sorununun yol olduğunu ve vatandaşların sürekli yol sorunundan yakındıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, &[#]8220;Asfalt ve beton kaplamak suretiyle, yol sorununun yüzde 80&[#]8217;ini çözerek, yolla ilgili istek ve şikayetleri en aza indirdik. Yol sorununun çözülmesinin ardından vatandaşlarımızın öncelikli istekleri de değişti. Önümüzdeki aylarda yollarımızın kalan bölümünü yine asfalt ve beton kaplamak suretiyle yapacağız&[#]8221; dedi.

Devam eden ve tamamlanan belediye çalışmalarıyla ilgili olarak ziyaretçileri bilgilendiren Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, &[#]8220;Geçen süre zarfında mevcut imkanlarımız ölçüsünde elimizden gelen hizmeti vermenin gayreti içinde olduk. Bir çöplük sorunumuz vardı; hatırlarsınız, Akçakoca yolu üzerindeki Ölüce mevkiinde çöp kokusundan durulmazdı. Buradaki çöplüğü kaldırdık ve çöplerimizi Zonguldak&[#]8217;taki modern çöp depolama tesisine boşaltmaya başladık. Göreve başlarken önceliklerimizden birisi de Belediye bütçesiydi. Belediye bütçemizi ilk defa artıya geçirdik. Yani, uyguladığımız tasarruf politikalarıyla gelirlerimizi giderlerimizin üzerine çıkardık. Bütçenin gerçekleşme oranlarını en üst düzeye çıkardık. Bu süreçte, park, bahçe, kaldırım, bordür gibi rutin hizmetlerimizi de aksatmaya gayret gösterdik. Deniz dolgu alanlarında park çalışmasına başladık, bu çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Milletvekilimizin de büyük bir desteğiyle, Derin Deniz Arıtma Deşarj Sistemi Projesi&[#]8217;ni bu yılın yatırım programına aldırdık. Geçtiğimiz ay ihalesi yapılan işin, yüklenici firmaya teslimi de yapıldı. 500 gün içinde proje inşaatı tamamlanıp teslim edilecek ve Alaplı büyük bir sorundan kurtulacak. İnşallah sizlerin de desteğiyle, Alaplı deresinde kanolarla, yelkenlerle gezinti yapılabilecek. Belediye dükkanları, terminal gibi projelerle ilgili çalışmalarımız da sürüyor&[#]8221; dedi.

Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;dan gerek Alaplı ve Alaplı Belediyesi olarak büyük bir destek gördüklerini dile getiren Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, &[#]8220;Bu dönemde ilçemize gerçekten önemli hizmetler kazandırıldı. Derin Deniz Deşarj Arıtma Sistemi inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacak. 690 Evler semtindeki futbol sahasının sentetik çimle kaplanması ihalesi yapıldı; önümüzdeki günlerde çalışmaları başlayacak. Fatih Köprüsünün yapım çalışmaları devam ediyor. Biz Alaplı olarak Sayın Milletvekilimizden bu desteğinin devamını edeceğine inanıyoruz&[#]8221; dedi.

Milletvekili Ercan Candan da, sıcak karşılamadan dolayı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve beraberindekilere teşekkür ederek, &[#]8220;Biz, bölgemize önemli hizmetler kazandırdığımızı düşünüyoruz. Bu hizmetlerimiz artarak devam edecek. Biz bölgemizden gelen hizmetle ilgili talepleri geri çevirmemeye büyük bir özen gösteriyoruz. Yapılabilecek olan hizmetleri yaptırmanın gayreti içinde oluyoruz. Bugüne kadar Alaplı&[#]8217;dan gelen hiçbir talebi kulak arkası yapmadım, imkanlar elverdiği ölçüde yardımcı olmaya çalıştım&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi