Valilik önündeki Atatürk Anıtı´nda düzenlenen törene; AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupanar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Vali Yardımcısı Engin Durmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Yarbay Ergün Özgür, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, gaziler ve çok sayıda kişi katıldı. Atatürk Anıtı´na çelengin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam etti.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Atatürk´ün 26 Ağustos 1931´de Ertuğrul Yatı&[#]8217;yla Zonguldak´a geldiğini hatırlattı. Akdemir, Atatürk´ün cumhuriyet ilanından sonra Zonguldak´ı Türkiye´nin ilk vilayeti olarak ilan ettiğini belirtirken, "Bize tarihi bir onur kazandıran Atatürk´ün şehrimizi ziyareti, ilimizin yeniden yapılanmasında da büyük rol oynamıştır. Bu ziyaretinde Atatürk, ´Zonguldak´ın derin topraklarının altındaki serveti, madeni ne kadar kıymetli ise, Zonguldak´ ta bizim nazarımızda o kadar kıymetli bir vilayetimizdir´ diyerek şehrimize verilen bu büyük onuru vurgulamıştır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Zonguldak Folklor Derneği&[#]8217;nin Bursa yöresinin sergilediği halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi.

Daha sonra Vali Yardımcısı Engin Durmaz, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Milletvekilleri Köktürk ve Ulupınar ile birlikte Atatürk´ün Zonguldak´a ilk ayak bastığı yer olan TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi´nin yanındaki rıhtımdan denize karanfil attı. Denizden, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü´ne ait bot ile getirilen Türk Bayrağı, Atatürk&[#]8217;ün ayak bastığı yerde Vali Yardımcısı Engin Durmaz´a teslim edildi. Durmaz, Türk Bayrağı´nı öperek, polis memurlarına teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi