Kilimli eski Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat’ın kendisinin CHP’den belediye başkan adayı olabileceği yönündeki açıklamalarını yorumladı.

Aslankılıç, bugüne kadar hiç parti değiştirmediğini, Kilimli halkının kendisini aday görmek istemesi halinde, kafasına yatan her partiden aday olabileceğini söyledi.

Ali Aslankılıç, CHP’den kendisine adaylık teklifi gelmesi durumunda ne yanıt vereceği yönündeki sorumuza ise, “Teklif milletten gelecek, CHP’den değil” dedi.

CHP İl Başkanı Halil Furat’ın kamuoyu yoklamasında adının çıkması halinde aday gösterebilecekleri yönündeki açıklamalarına da yanıt veren Aslankılıç, Pusula’ya yaptığı değerlendirme de, şunları söyledi:

“MİLLET NE DERSE, O OLUR”

“Halka sorarsak, mesele olmaz. Doğru söylüyor. Çünkü halkın önünde kimse duramaz. Her şeye rağmen, halkın dediğini herkes yapmak zorundadır. Eğer inandığımız demokrasiyse, gereken budur. Ama teklif milletten gelecek, CHP’den değil. Ben bugüne kadar da hiç parti değiştirmedim. Bugüne kadar değiştirmedim ve bugüne kadar partim iktidardı. Ama belki başkaları CHP’den aday olur. Bunları konuşmak için henüz çok erken. Bana da aday olmam konusunda çok baskı yapılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nden olsun, diğer partilerden olsun çok baskı yapılıyor. Bunlar gayet doğaldır. Onlar seçimi almak isteyecekler. Sonuçta benim için değil, onlar kendi partilerinin daha iyi olması için bu işe girecekler. Millet ne derse, o olur.”

“SEÇKİN ÖZDEMİR, ‘NASILSIN’ DESEM RAHATSIZ OLUYOR”

“Bundan sonra benim partim kalmadı. Benim Genel Başkanım bile partiyi sattı. O nedenle parti değiştirme gibi bir durumum kalmadı. Ama hep dediğim gibi, benim için önemli olan millettir. Kimden teklif gelirse, ‘değerlendiririm’ diye bir durum da söz konusu değil. Benim bulunduğum yer kafama yatacak. Bana zaten yoğun baskı var. Kilimli’de mevcut Başkan, AK Partili olduğu için, çoğu da CHP’den aday olmamı istiyor. CHP’liler de, ‘Biz Kilimli’de seçimi alacaksak, ancak Ali Aslankılıç’la alırız. Başka da alamayız’ diyorlar. Ama ben şu anda dinliyorum. Çünkü şu anda mevcut bir belediye başkanı var ve çalışsın. Zaten ben adama, ‘nasılsın’ desem, rahatsız oluyor. Susayım ki, o yanda, bu yanda “Ali Aslankılıç bize takoz koyuyor” demesin.”

Editör: Pusula Gazetesi