İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ilk olarak İncivez Mahallesi´nde kenevir yetiştirdiği iddia edilen B.G.´nin evine baskın yaptı. Evde kimsenin bulunmaması üzerine çilingir yardımıyla kapıyı açan polis, balkondaki saksılare ekilen 9 kök hintkenevirine el koydu. Evin bahçesinde yapılan aramada tespit edilen 63 kök hintkeneviri de ekipler tarafından söküldü. B.G. ise bulunamadı.

Kavga ihbarı üzerine merkeze bağlı Kozlu Beldesi´ndeki söz konusu adrese giden polis, bir evin bahçesinde kenevir bitkilerini fark etti. Haber verilmesi üzerine gelen polis ekipleri, 377 kök hintkeneviri ile kurutulmaya bırakılmış 227 gram esrar maddesine el koydu. Ev sahipleri K.Ş. ve S.Ş. gözaltına alınırken, o sırada evde bulunmayan Y.Ç. için yakalama kararı çıkarıldı.

Polis, son operasyonda yine Kozlu´da oturan M.S.´nin evine ihbar üzerine baskın yaptı. Narkotik köpeği ´Yulya´nın da katıldığı operasyonda evin çatı katında teneke kutu ve saksılara ekilmiş 220 kök hintkeneviri ve 554 gram esrar maddesi ele geçirildi. M.S., gözaltına alındı.

Polis kamerasına kaydedilen operasyonlarda yakalanan 3 kişi ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi