Zonguldak İl Hakem Kurulu, tarafından Memurlar Lokali’nde iftar yemeği düzenlendi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine, Belediye Başkanları, taban birlikleri temsilcileri, Kulüp Başkanları, hakemler ve gözlemciler katıldı.

Yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen programda hakemler ve gözlemciler sohbet etme imkânı buldu hem bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Tahir Buyurucu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ve Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, Kilimli Belediyespor Kulübü Başkanı Engin Aygün ve yöneticiler, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Naim Acar, MHP İl Başkanı Mustafa Kortukan, İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen ve yönetimi iftara katılan isimler arasındaydı.

YENİ SEZONDA KLASMANDA HAKEM SAYISI 19, GÖZLEMCİ 8

2011-2012 futbol sezonda Zonguldak Bölgesi, Üst klasmanda yardımcı 1, Ulusal hakem 3, Ulusal Yardımcı hakem 1, Bölgesel hakem 3, Bölgesel yardımcı hakem 11, Bölgesel Gözlemci sayısı ise 8, toplamda 27 kişi klasmanda görev alacak.

PESEN: KLASMANA ÇIKMAK KOLAY, KALMAK KOLAY DEĞİL

İftar yemeğinde konuşma yapan Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen, yeni sezonda klasman sayısını yükselttiklerini hatırlatarak, “Ramazan ayı nedeniyle geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeği bugün bir araya geldik. Ramazan ayı hoşgörünün birlik beraberlik ve kardeşliğin sevdiğinin olduğu bir aydır. Bizlerde bu duyguları hiçbir zaman bırakmayacağız. Sahaya çıktığımız zaten adalet dağıtacağız. Hiçbir zaman bir takımın hakkını başka bir takıma vermeyeceğiz. Sahada cesaretli ve dürüst olacağız.

2010-2011 Futbol sezonunda ufak tefek sıkıntılı maçların dışında genelde başarılı sezon geçirdik. Ve bu sezon sonunda da klasmana çıkan arkadaşlarımız bunun semeresini almış oldular. Bildiğiniz gibi bu sene Bölgeselle beraber 19 tane klasman hakemimiz oldu.

Bir üst klasman hakemi, 3 Ulusal hakem, 1 Ulusal Yardımcı hakem, 3 Bölgesel Hakem ve 11 Bölgesel Yardımcı hakemimiz oldu. İnşallah bu sayıyı hakem arkadaşlarımız daha fazla çalışarak arttırmaya çalışacağız. Daha Üst klasmanlara çıkarmaya çalışacağız. Tabi sizlerin elinde olacak, çok çalışacaksınız. Ankara, İstanbul, İzmir’in bir çalıştığı yerde sizlerin 3-4 çalışması geriyor. Bu nedenle işi daha sıkı tutacağız. Özellikle klasmana çıkan arkadaşlarımız, klasmana çıkmak kolay ama orada kalmak kolay değil. Yerimizi korumaya çalışacağız.

2012-2013 sezonu 8 Eylül’de başlayacak. Bu nedenle Ramazan Bayramından sonra Çarşamba günü idmanlarımız başlıyor. Sezonun başlama tarihine kadar haftada 3 gün idman yapacağız.

Hakem sayımız 150 civarında. Geriden gelen arkadaşlarımız da var, kurs açmayı düşünüyoruz. Bu sene Zonguldak’ta hakemlik rekabet içerisinde geçecek. Yeni sezon hakem camiası için hayırlı olsun.

Editör: Pusula Gazetesi