Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Korkutan, parti binasında düzenlediği basın açıklamasıyla gerçekleştirilecek olan İl Kongresi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, İl Kongresinin 16 Ağustos’ta Genel Maden İşçileri Sendikası’nda (GMİS) gerçekleştirileceğini ve kongreye tek liste ile gidileceğini ifade etti.

Ereğli İlçe Kongresinde seçilen 153 delegenin, İl Kongresinde oy kullanabileceğinin kesinlik kazandığını ifade eden Korkutan, açıklamasında şunları söyledi:

KONGREYE, EDİP SEMİH YALÇIN KATILACAK

“MHP olağan kongre süreci daha önce Ereğli İlçe kongremizin iptal edilmesi ve sonradan yenilenmesi ile birlikte belirsiz bir sürece girmişti. MHP İl Başkanı olarak Genel Merkezimiz ile teşkilatlarımız ile yapmış olduğumuz istişareler sonucunda bu sürecin daha fazla belirsiz kalmasını uygun görmüyoruz. 10 yılımızı İl Başkanı, yıllarımızı emeğimizle birlikte vermiş olduğumuz MHP kamuoyunda belirsiz bir süreçte takip edilmesini mevcut İl Başkanı olarak uygun görmemekteyim. MHP değerli büyüklerimizin çok büyük emekler verdiği bir siyasi partidir. Üzerinde çok fazla emek ve dua olan bir siyasi partidir. Bu sebepten MHP kendi iç işleyişinde kararlarını vererek sorunlarını kendi içerisinde partidir. MHP İl Kongresini 16 Ağustos Perşembe, GMİS’te saat: 13.00 itibariyle yapacaktır. Kongremize Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Edip Semih Yalçın katılacaktır.”

KONGRE’DE, 153 DELEGE OY KULLANACAK

“Kongremizde geçtiğimiz haftalarda Ereğli’de yapılan İlçe Kongremiz de, kongre delegesi olarak seçilmiş bulunan 153 delege arkadaşımızın oy kullanmaları tarafımızdan uygun görülmüştür. Ereğli ile birlikte 602 delege oy kullanacak. Dolayısıyla MHP 16 Ağustosta yapılacak kongrede hiçbir ilçesi eksik olmaksızın tam delege ile İl Kongresi seçimlerine girecektir. Bundan sonraki süreçte bütün dava arkadaşlarımı ortaya çıkan tabloya göre uygun bir şekilde hareket etmelerini arzu ediyorum. MHP daha fazla tartışmaya açık bir siyasi parti olamamalıdır ve olmayacaktır.”

TEK LİSTEDE UZLAŞACAĞIZ

“Şu ana kadar adaylık ile ilgili isimleri geçen arkadaşlarımız da inanıyorum ki uzlaşacaklardır. Tek listeli bir kongre olacak, tablo bunu göstermektedir. Çıkan tabloya herkes riayet gösterecektir. İl Başkanı olarak ben de riayet göstereceğim. 16 Ağustosta seçilecek olan İl Başkanı ve yönetim kurulunun yanında, MHP’de çalışmalarıma devam edeceğim. Bu süreçte çalışmalar yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

AYAN İL BAŞKANI OLUYOR

Öte yandan İl Başkanı Mustafa Korkutan, Saruhan Çınar ve Hamdi Ayan´ı bir araya getirip uzlaştırdı. Hamdi Ayan´ın İl Başkanı olacak, Saruhan Çınar ekibinden isimler Ayan´ın listesinde yer alacak.

Editör: Pusula Gazetesi