Polisin uyuşturucu kullanıcılarına yönelik teknik takibi sonucu hafta sonu gerçekleştirdiği operasyonda, İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi´nde görevli D.D. ile U.A. (24), G.B. (21), A.G. (21), O.S. (20), N.A. (18) ve O.P. (18) gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada 6 gram ´Bonzai´ adlı uyuşturucu madde geçirildi. ´Bonzai´ kullandığı ileri sürülen D.D. ve diğer 6 şüpheli, dün çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

D.D., hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız tarafından açığa alındı. Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için açığa alınan D.D.´nin, soruşturma sonunda meslekten ihraç edilebileceği belirtildi.

Bonzai nedir?

Görüntü olarak esrara epey yakın, çok uzman değilseniz ayırt edemezsiniz. Esrardan farklı olarak kokusu yok ama labaratuvar ortamında farklı aromalar katıyorlar, netice olarak meyveli sakız gibi ama belli belirsiz çok hafif bir kokusu oluyor. Bağımlılık düzeyi esrardan ilerde değil ama bulabileceğiniz en iyi esrardan en az 5 kat daha etkili. internet üzerinden sipariş verebileceğiniz yasal siteler var, kapınıza kadar gelebiliyor. Üzerinde bir takım çalışmalar yapılarak türkiye yasalarına uygun hale getirilebiliyor. Hemen hemen bütün Avrupa ülkelerinde yasaklanan bu uyuşturucu maddenin piyasadaki satış fiyatı; yurtdışından yani internet üzerinden alırsanız 3gr. 80-90 lira gibi bir şey. Yok, o riskli ben güzel ülkemin torbacılarından alırım derseniz aynı miktar 250 lira civarında.

Editör: Pusula Gazetesi