Zonguldaklı Bilardocular, geçtiğimiz hafta Antalya´da düzenlenen Türkiye Bilardo Şampiyonası´na Zonguldak Bilardo İl Temsilcisi Mehmet Göltaş´ın işim bildirmemesine tepki gösterdi.



Zonguldak´ın başarılı sporcularından Bora Yayalar ve Ali Kefeli, Türkiye Bilardo Şampiyonası´na gidebilmek için Göltaş´ı aramalarına rağmen ulaşamayınca Bilardo Federasyonu´na yazı gönderecek Şampiyonaya katılmak istediklerini bizzat kendilerini bildiriyor.


Dilekçenin altına da not düşen iki sporcu, İl Temsilcisine ulaşamadıklarından kendilerinin bunu bildirdiklerini aktarıyor.


Türkiye Bilardo Şampiyonası´nda Zonguldak´ın 4 Kontenjanı olmasına rağmen, Zonguldak Bilardo İl Temsilcisi Mehmet Göltaş´ın hiçbir sporcunun ismini Federasyona bildirmediği öğrenildi.


Göltaş´ın isim bildirmemesi nedeniyle Federasyon, Zonguldak Kontenjanını 2´ye düşürdü.


Sporcular Bora Yayalar ve Ali Kefeli, Federasyona dilekçe göndermemiş olsaydı eğer, bu iki bilardocu da Şampiyonaya katılma hakkını kaybedecekti.


Konu hakkında açıklamada bulunan sporculardan Bora Yayalar, "Zonguldak´ın Türkiye Şampiyonası´nda 4 Kontenjanı bulunuyor ve Bilardo İl Temsilciliği tarafından 22 Ocak´ta isim listesinin bildirilmesi gerekiyordu. Şampiyonaya katılabilmek için Göltaş´ı aramamıza rağmen bir türlü kendisine ulaşamadık. Ardından Federasyona durumu bildirerek, Şampiyonaya katılmak istediğimizi dilekçe yoluyla bildirdik. Şampiyonaya giderken öğrendik ki Zonguldak´ın 4 olana Kontenjanı, İl Temsilciliği tarafından isim bildirilmediği gerekçesiyle 2´ye düşürüldü. Federasyon´dan Orkun bey´le yaptığımız görüşmede sorunun neden bu şekilde olduğunu bize sordu. Orkun bey´de bu sorunun İl Temsilciliğinin ihmalkarlığından kaynaklandığını ayrıca. Federasyon ve şahsınızla alakasının olmadığını yoktur dedi.


Bu olayın sorumlusu olarak Ali Kefeli ve beni gösterdiler. Bizle alakası olmadığı halde, suçlu gibi gösterilmemizden dolayı ayrıca suç duyurusunda bulunacağız.


Sezon boyunda emek harcıyoruz ve bunu kimsenin çöpe atma hakkı yoktur.


Geçtiğimiz sezon ilimizde hiçbir Şampiyona düzenlenmedi. Bu bizim için büyük eksiklik, çünkü buradaki turnuvalar antrenman niteliği taşıyor.


Yapılan bu haksızlıklara rağmen, gerekenlerin yapılmaması halinde durumu Sayın Valimize çıkarak bildireceğiz.



Federasyon´da Orkun beyle yaptığımız görüşmede, Federasyonun yapacağı bir şey olmadığı İl Temsilcilerini Valiliğin atadığını beyan etti. Gerekiyorsa eğer Sayın Valimizin yanına çıkarak durumu kendisine arz edeceğiz.


Bizim tek istediğimiz Şampiyonalarda Zonguldak´ı başarıyla temsil edecek zeminin hazırlanması ve İl Temsilcisinin tüm sporculara adaletli bir şekilde davranmasıdır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi