Açık cezaevi için yer aradıklarını söyleyen Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır’a, Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar beldesinin köy ve merkez muhtarlarından yanıt geldi. Cezaevi için 130 dönüm hazine arazileri olduğunu belirten Karapınar Merkez Muhtarı Ramazan Meme, Karapınar Yukarı Çukur Muhtarı Davut Özada, Durmuşlar Mahallesi Muhtarı Aydın Uzundal, Serdaroğlu Köyü Muhtarı Seyfi Sefer, Güzeloğlu Köyü Muhtarı Alim Yıldırım, Gökçetabaklar Köyü Muhtarı Seyfettin Akkaya, araziyi hiçbir karşılık beklemeden Adalet Bakanlığı’na vermek istediklerini söylediler.

Konuyu iki yıl öncede gündeme getirdiklerini, fakat siyasilerden destek alamadıklarını belirten, Serdaroğlu Köyü Muhtarı ve Çaycuma Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Seyfi Sefer, “Sayın Başsavcımız Hüseyin Özbakır, basına verdiği bilgide, açık cezaevi için seri bir şekilde yer aradıklarını söylemiş. Güzeloğlu ve Gökçetabaklar Köylerimizin sınırındaki tarıma elverişli 130 dönüm araziyi biz kendilerine vermeye hazırız. Çaycuma merkeze 10, Bartın’a 5, çevre yoluna 5 kilometre uzaklıktaki arazimizi değerlendirmek istiyoruz. Belirli kurumları dar alanlara sıkıştırmak anlamsız... Biz daha öncede bu konuda girişim yaptık, fakat cezaevinin yine Beycuma’ya yapılacağı duyumlarını aldık ve üzüldük. Muhtarlar olarak göçü durdurmak, tarım arazilerini değerlendirmek istiyoruz. Bu bölgede bu kadar arazi varken, başka yerde aramalarına gerek yok. Siyasilerimizin bu konuyla ilgilenmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Karapınar Durmuşlar Mahallesi Muhtarı Aydın Uzundal ise, aynı zamanda beldede esnaflık yaptığını, Karapınar’ın unutulduğunu, Saltukova’dan öteye hizmet gelmediği öne sürdü. Beldelerine hiçbir yatırım yapılmadığını, cezaevinin kendileri için bir fırsat olacağını belirten Muhtar Uzundal, “Karapınar olarak artık hatırlanmak istiyoruz. Esnaf olarak beldede iş yapamıyoruz. Göç çok fazla, mahallemdeki evlerin yarısı boşalmış durumda. Siyasiler ve yetkililer biraz da yüzlerini Karapınar’a çevirsinler” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi