Merkeze ilçeye bağlı Ontemmuz Mahallesi’nde “Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu”nu yaptıran ve öğrencilere verdiği burslar nedeniyle “Eğitim Baba” olarak anılan Zonguldaklı işadamı Arslan Zeki Demirci, geçirdiği ameliyat sonrası hayata gözlerini yumdu.

Zonguldak ve Antalya´da öğrencilere verdiği burslarla adı “Eğitim Baba”ya çıkan ve burs verdiği öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Antalya´nın Manavgat ilçesinin Side beldesindeki otellerinde ağırlayan Arslan Zeki Demirci´nin vefatı, yakınları ve sevenlerini üzdü. Arslan Zeki Demirci´nin bugün ikindi namazının ardından Manavgat´ta toprağa verileceği öğrenildi.

Pusula Gazetesi olarak, değerli büyüğümüz Arslan Zeki Demirci´ye Allah´tan rahmet, kederli ailesi ve yakınları ile tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.



ARSLAN ZEKİ DEMİRCİ KİMDİR?

Arslan Zeki DEMİRCİ 17 TEMMUZ 1936 Yılında ZONGULDAK’ ta doğmuştur.

Babası, ZONGULDAK’ın Beycuma Beldesine bağlı Eceler köyü,

Annesi, Çaycuma İlçesine bağlı Gemiciler köyündendir.

Dedesi Hacı İsmail efendi uzun yıllar Zonguldak Ereğli Kömürleri İşletmesinde Maden Başçavuşu olarak çalışmıştır. DEMİRCİ ailesini köy’den şehir’e dedesi getirmiştir.

Arslan Zeki DEMİRCİ, İlkokulu ZONGULDAK Merkezinde bulunan

Gazi İlkokulunda başlamış, buradan mezun olduktan sonra Talas Tarsus Amerikan Kolejine giderek Orta ve Lise eğitimini tamamlamıştır.

1963 Yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, İşletme ve Maliye

Bölümün ’den mezun olmuştur.

Askerlik hizmetini 24 Ay olarak Tuzla Piyade ve Bursa Personel okullarında yapmıştır.

Askerliğini yaptıktan sonrası ZONGULDAK’a dönen Arslan Zeki DEMİRCİ,

1968 Yılında ZONGULDAK Valisi Sayın Ethem BOYSAN zamanında Eceler Köyüne,

1964 Yılında kaybettiği Babasının adına ETHEM DEMİRCİ İLKOKULU’ nu ve

Dedesi adına HACI İSMAİL DEMİRCİ CAMİSİ ’ni yaptırmıştır.

Suyu olmayan köyüne, su borusu hatlarını döşeterek evlerde suyun akmasını sağlamıştır.

1984 Yılında, Ülke genelinde yapılan Eğitim seferberliğine katkıda bulunduğu için, Cumhurbaşkanı Sayın Kenan EVREN ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Sayın M.Vehbi DİNÇERLER tarafından Cumhurbaşkanlığı nezrinde BERAT ve MADALYA ile onurlandırılmıştır.

1986 Yılında ZONGULDAK’da ki ticari hayatını noktalayarak, ANTALYA / Manavgat - Side bölgesinde bulunan Genel Maden İşçileri Sendikasının

71 Odalı Otelini kiralamış ve böylece Turizm işletmeciliğine başlamıştır.

1999 Yılında doğduğu şehir olan ZONGULDAK’A ismi verilen 14 Derslik modern bir İlköğretim Okulunu kazandırmıştır. Halen, ARSLAN ZEKİ DEMİRCİ İLKÖĞRETİM OKULU ’nun bütün ihtiyaçlarıyla ve okuyan öğrencilerle ilgilenerek yardımlarını yapmaktadır.

Rotary Kulübü Başkanlığı döneminde, Projesini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. İlhami ERCİVAN ve arkadaşlarının hazırladığı muhteşem bir ATATÜRK anıtını ANTALYA – Manavgat ’a kazandırmıştır.

Ayrıca o dönemde, civar köylerin Okullarında eksik olan ATATÜRK Büstlerini yaptırmıştır.

Proje kapsamındaki Taşımalı Eğitim yapılan okullara, Öğrencilerin yemek yiyebileceği mutfaklar yaptırmıştır.

Halen ZONGULDAK ’ta 201 Öğrenci ve ANTALYA ’da 100 Öğrenci olmak üzere Toplam 301 Öğrencinin Üniversite tahsili sonuna kadar devam edecek bir EĞİTİM PROJESİNİ başlatmıştır.

2008 Yılında T.B.M.M. Tarafından DEVLET ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ verilmiştir.

Halen Antalya / Manavgat – Side bölgesinde, sahibi olduğu EMİRHAN Grup Otelleri ile birlikte, Spor ve Sağlık Tesislerini Ülkemize kazandırarak TÜRKİYE’Yİ tüm Dünya ülkelerine tanıtarak, Bölgenin Ekonomik ve Sosyal kalkınmasında ve Türk Turizminin Dünya’ya yayılmasında önemli katkılar sağlamaktadır.

Evli ve Bir çocuk sahibidir.


Editör: Pusula Gazetesi