Kozlu şehir merkezindeki gaz istasyonuna çevre sakinlerinden tepki gelmeye devam ederken, aynı istasyonun akaryakıt bayiliği almak için harekete geçtiği öğrenildi. Gaz istasyonunun, akaryakıt bayiliği için anlaştığı firmanın tanklarını yerleştirdiği iddia edildi.

İstasyonun, bir apartmanın ve Kozlu’yu besleyen ana trafonun yanında, yüksek gerilim hattının altında olmasına rağmen nasıl ruhsat aldığı tartışma konusu olmuştu.

Gaz istasyonunun hemen karşısında yatılı öğrenci yurdu, alışveriş merkezi, fırın ve sağlık ocağı bulunuyordu.

Böylesi merkezi bir noktada gaz istasyonuna hangi akla hizmet ruhsat verildiği merak edilirken, akaryakıt istasyonu ruhsatının nasıl verileceği ise soru işaretlerine neden oldu.

Üstelik daha önce burada bulunan akaryakıt istasyonu, Kozlu Belediyesi tarafından başka bölgeye kaydırılmıştı. O istasyona izin vermeyenler, bu istasyona nasıl izin verecekler? Mevzuata göre iki istasyon arasında en az bir kilometre mesafe olması gerekiyor. Bu gaz istasyonu ile en yakın istasyon arasında bir kilometre mesafe yok. Ölçümü kim, nasıl yaptı?

Üstelik iki katlı istasyon binasının da Demiryolları arsasına yapıldığı da iddia ediliyor. İlgili kurumlardan kamuoyunu aydınlatıcı açıklama bekliyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi