Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Muhtarlar Derneği&[#]8217;ndeki teslim sırasında yaptığı konuşmada, kampanyaya, Muhtarlar Derneği&[#]8217;nin talebi üzerine destek verdiklerini söyledi.
İmza kampanyasına Erdemir çalışanlarının büyük duyarlılık gösterdiğini belirten Odabaş, &[#]8221;Sendikamızdaki yönetim, temsilci ve icra kurulu üyelerimizin girdiği çalışmanın meyvesini aldık. Erdemir&[#]8217;deki çalışma arkadaşlarıma da verdikleri destek ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Topladığımız 11 bin imzayı derneği ziyaret ederek Sayın Başol&[#]8217;a teslim ediyoruz. İnşallah Ereğli&[#]8217;ye bir tuğla daha konulması anlamında faydası olur diye düşünüyoruz. Böyle bir kampanya düzenlenmesinde öncülük etmesi dolayısıyla Başol&[#]8217;a teşekkür ediyoruz. Burada olup, birlikte hareket etmekten de büyük mutluluk duyduk&[#]8221; dedi.
Kdz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Başol da, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek, öncelikli olarak Ereğli-Devrek yolunun yapılması için çaba gösterdiklerini belirterek, &[#]8220;Bu amaçla başlattığımız imza kampanyasına en büyük desteği veren Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Sayın Odabaş&[#]8217;a, yönetim kuruluna ve Erdemir&[#]8217;deki işçi kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyoruz. Köylerdekilerle birlikte imzaların 20 binlere ulaştığını biliyoruz. Kampanyamız bir hafta sonra tamamlanıyor. Topladığımız imzaları ilgili makamlara ulaştıracağız&[#]8221; diye konuştu.
Muhtarlar Derneği&[#]8217;nin, ilçe ve bölgedeki sorunların giderilmesi noktasında her zaman taşın altına elini koymaya hazır olduğunu ifade eden Başol, şunları söyledi; &[#]8220;Muhtarlar Derneği olarak ilçede yapılacak hizmetlerde öncülük etmeye hazırız. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Muhtarlarımızla beraber bundan sonra da Ereğli&[#]8217;nin menfaatleri doğrultusunda gerek Erenjisa, gerekse ödeneklerle ilgili gerekirse yeni imza kampanyaları ile harekete geçeceğiz. Burada gayemiz üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Bunu da herkesin bu şekilde anlamasını istiyorum. Kimse bizimle ilgili yanlış değerlendirme yapmamasını istiyorum. Bundan sonra bölge milletvekillerimizin her konuda ne gibi destek gerekiyorsa, Ereğli için yapacakları her konuda dernek olarak varız. İlçedeki ileri gelen sivil toplum kuruluşu başkanlarımızdan da destek bekliyoruz. Çünkü Ereğli&[#]8217;deki durum diğer bölgelerdeki gibi değil. Çünkü ekonomik kriz herkesi yakıyor.&[#]8221;
Başol, ayrıca Ramazan ayının da sağlık içinde geçirilmesini, İslam alemine, Ereğli halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Odabaş, Sendika Şube Sekreteri Metin Ercan, Mali Sekreter Sedat Taşdelen, Sendika Şube Baş Temsilcisi Mustafa Yıldız, muhtarlar derneği yöneticilerinin de bulunduğu ziyarette topladıkları 11 bin imzayı içeren dilekçeleri Başol&[#]8217;a teslim etti.
Editör: Pusula Gazetesi