Kilimli PTT Şubesi Müdürü Ömer Y., geçen yıl kasım ayında şubeden 138 bin 439 lirayı bankalardaki çeşitli hesaplarına aktarıp, ´Beni affedin´ yazılı notla birlikte emeklilik dilekçesini bırakarak ortadan kayboldu. Yaklaşık 1 ay sonra Ankara´da yakalanrak tutuklanan Ömer Y. hakkında, ´Zimmet´ suçundan 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Zonguldak 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde tutuklu yargılanan Ömer Y., son kez hakim karşısına çıktı.

PARAYI İADE ETTİ

Yurt dışında bulunan ve uzun süredir Zonguldak´a gelmeyen N.D.´nin PTT´deki hesabındaki 45 bin lira ile şubenin kasasında bulunan 93 bin 439 lirayı zimmetine geçiren, soruşturma sürecinde de ise bu parayı iade eden Ömer Y., savunmasında borçlarını ödemek için böyle bir şey yaptığını söyledi. Olaydan sonra kaçmadığını ileri süren Ömer Y., "Eski müdürüm ile telefonda görüşerek teslim olacağımı belirttim. Söz konusu parayı da iade ettim" dedi. Son sözü sorulan Ömer Y., "Yüce Türk adaletine güveniyorum, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Ömer Y., kurumun zararını gidermesi ve duruşmalardaki iyi hali de gözönünde bulundurularak 3 yıl 10 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Verilen cezanın miktarı ve hapiste yattığı süre dikkate alınan Ömer Y., temyiz sürecinin mağduriyetine yol açabileceği düşüncesiyle tahliye edildi.
Editör: Pusula Gazetesi