Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çaycuma Gençlik Kolları bünyesinde bir süre önce kurulan Özürlüler Komisyonu, tanışma ziyaretlerine başladı. Özürlüler Komisyonu Başkanı Fatih Keskin, bazı komisyon üyeleri ile birlikte ilk olarak Kaymakam Hasan Yaman&[#]8217;ı ziyaret ederek, amaçları hakkında bilgi verdi. Ziyarete, AK Parti Çaycuma İlçe Gençlik Kolları Başkanı Barış İdris Yeşil de katıldı.

Özürlülük gibi hassas bir konuda komisyon kurarak çalışma yapmayı düşünen partili gençleri kutlayan Kaymakam Hasan Yaman, özürlüler yararına proje ürettikleri takdirde yardımcı olabileceklerini söyledi. Çaycuma&[#]8217;da yaklaşık 900 engelli vatandaş olduğunu belirten Yaman, engellilerin kendilerini geliştirerek ayakları üzerinde durmalarını sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

İlçede özürlülere yönelik iş imkanı bulunmadığını ifade eden gençler, özel sektöre bu konuda daha çok yaptırım uygulanması gerektiğini bu sayede özürlü vatandaşların istihdam yaratılmasını istediler.

Ardından Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Cemil Usluer&[#]8217;i de ziyaret eden partililer, devletten gelip geçici yardım değil, sadece iş istediklerini söylediler. Üniversite mezunu arkadaşlarının bile özründen dolayı işe giremediğini söyleyen özürlü bireyler, kendilerinin de yapabileceği birçok iş olduğunu dile getirdiler.

AK Parti&[#]8217;nin özürlülere birçok haklar tanıdığını belirten Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Cemil Usluer ise, hükümetten daha çok destek istemeleri tavsiyesinde bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi