Yaklaşık 200&[#]8217;e yakın sivil toplum kuruluşunun faaliyet gösterdiği Ereğli&[#]8217;de, eğitim yöneticilerini bir araya getiren ve oluşum çalışmaları tamamlanan Karadeniz Ereğli Eğitim Yöneticileri Derneği (KEYDER), çalışmalarını yoğunlaştırdı. Derneğin kurucu yönetiminde görev yapacak olan 10 eğitim yöneticisi, dün Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ı makamımda ziyaret etti.

Gazi İlkokulu Müdürü Abdurrahman Tüllüce başkanlığında bir araya gelen yöneticiler arasında Anadolu Ticaret Meslek ve Ticaret Lisesi, Erdemir İlkokulu, Endüstri Meslek Lisesi, Nimet İlkokulu, İhsan Yılmaz Ortaokulu müdürleri ile Halk Eğitim Merkezi, Öğretmenevi ve Birey Dersanesi yöneticileri yer aldı.

&[#]8220;BEN, ELİMDEN GELEN MÜCADELEYİ YAPMAK ZORUNDAYIM&[#]8221;

Karadeniz Ereğli Eğitim Yöneticileri Derneği temsilcilerini makamında ağırlayan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentin böyle bir oluşuma ihtiyacı olduğunu belirtti. Örgütlenme konusunda Ereğli&[#]8217;nin son zamanlarda geriye gittiğini kaydeden Belediye Başkanı Posbıyık, &[#]8220;Öğretmenlerimizin sözcülüğünü yapacak güçlü bir örgüte ihtiyaç vardı. Bildiğiniz gibi eğitimcilerimizin haklarını bile zaman zaman ben savunmak zorunda kalıyorum&[#]8221; dedi.

Belediye Başkanı Posbıyık sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

&[#]8220;Eğitim camiamızı ilgilendiren en önemli sorunlardan biri Öğretmenevi sorunu. Öğretmenevi&[#]8217;nin bir an önce hizmete açılması noktasında demokratik haklarımızı kullanmamız gerektiğine inanıyorum. Ben tek başına bu sorunlar için mücadele ettiğim zaman bana nedense hep kavgacı, diyorlar. Bu mücadeleler sonrasında da bedel ödemek zorunda kalıyorum. Örneğin Erdemir işçilerinin haklarını savunuyorum; şirket belediyeye verdiği cürufu kesiyor. Bürokraside mücadele ettiğim zaman bazı engellerle karşılaşıyorum. Ancak ben belediye başkanıyım; kentimi ilgilendiren temel sorunlar karşısında da elimden gelen mücadeleyi yapmak zorundayım&[#]8230;&[#]8221;

&[#]8220;HER TÜRLÜ EYLEMİN İÇİNDE OLMAYA HAZIRIM&[#]8221;

Ziyarette yaptığı konuşmada; bazı çevrelerin kendisine tavsiyelerde bulunduğunu ve belediyenin temel hizmetleri dışında hiçbir işe karışmaması gerektiği konusunda telkinler aldığını hatırlatan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuşmasında, &[#]8220;Bunu benden bekliyorlar, ama yapamam. Ben bu kentin lideriyim. Beni bu göreve seçen her Karadeniz Ereğlilinin lideriyim. Onların lideri olarak da yaşanan sıkıntılar karşısında tek başıma kalsam da mücadele etmem gerektiğine her zaman inandım. Ereğli&[#]8217;nin haklarını korumak adına da gerektiğinde her türlü eylemin içinde olmaya hazırım. Farkındayım; bunun da bazen zararını görüyorum. Beni en çok üzen de, ben bu mücadeleleri verirken hiçbir sivil toplum kuruluşundan ses çıkmaması ve onlardan bir destek gelmemesi. Öğretmenevi ile ilgili görüş bildirip mücadele etmesi gerekenler susuyor, onlar adına ben mücadele ediyorum. Ama ben mücadelemi sürdürürken hiçbir eğitim kuruluşundan ve sendikadan ses çıkmıyor&[#]8221; ifadelerini kullandı.

&[#]8220;KEYDER, EĞİTİM CAMİASINA YARAR GETİRECEKTİR&[#]8221;

KEYDER&[#]8217;in kuruluşunun, eğitimi ilgilendiren temel meselelerin çözüme kavuşturulması noktasında yarar getireceğine gönülden inandığını kaydeden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediyenin, yeni belediye sarayı için ayrılan değerli bir arsayı vermiş olmasına rağmen, aradan geçen uzun yıllar içinde ancak yapılabilen, buna rağmen tefrişatı tamamlanamadığı için hala hizmete açılamayan Öğretmenevi konusunda hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Posbıyık konuşmasında, &[#]8220;Ereğli halkının büyük umutlarla beklediği Öğretmenevi binasında bazı büyük firmalar para kazanıyorlar; ama öğretmenlerimiz hala bu binadan yararlanamıyor. Birileri de bu duruma eyvallah, demeye devam ediyor. Bu sorunu çözmek için toplumsal hareketler lazım. Ama saygı içinde ve demokratik kurallara uygun olarak&[#]8230; Ben de Öğretmenevi konusu başta olmak üzere bütün meselelerin çözümünde üzerime düşeni yapmaya hazırım. Önemli olan tek şey bu memleket için yararlı çalışmalara imza atabilmektir&[#]8221; dedi.

&[#]8220;DOĞRU OLAN BİRLEŞMEK, BİR ARADA MÜCADELE ETMEK&[#]8221;

Gerçekleştirdikleri ziyarette, eğitim yöneticileri adına görüşlerini açıklayan Gazi İlkokulu Müdürü Abdurrahman Tüllüce, kendilerini ağırlayan Başkan Posbıyık&[#]8217;a teşekkür etti. Tüllüce, bir dünya kuruluşu olan Erdemir gibi dev bir şirketin olduğu kentte bu şirketin yaşanan eğitim sorunlarına el atması gerektiğine işaret ederek, &[#]8220;Sorunlarımızı çözmesi ve seslendirmesi gerekenler yeteri kadar mücadele etmedikleri için bizler de eğitim yöneticileri olarak örgütlenmeye karar verdik. Bu örgütlenme aşamasında ve sonraki süreçte yapılacak çalışmalarda belediye başkanımız olarak sizlin de desteklerinize ihtiyacımız var. Biz, yapacağımız çalışmalarla kentimizdeki eğitim seviyesini daha da yukarılara taşımayı amaçlıyoruz. Doğru olan da sorunların çözümü için birleşmek ve bir arada mücadele etmek. Aklın yolu bir&[#]8221; cümleleriyle görüşlerini sundu.
Editör: Pusula Gazetesi