Kızılay, 10´uncu bağışta bronz, 25´inci bağışta gümüş, 35´inci bağışta ise altın madalya ile gönüllü bağışçılarını ödüllendiriyor. Kızılay´dan bu 3 madalyayı da alan evli ve 3 çocuk babası Adem Ekşi, geçen 22 Mayıs´ta 46´ncı kez kan bağışında bulundu. Kızılay´ın, 45´in üzerinde kan bağışında bulunanlar için hazırladığı plaketi almaya hak kazanan Adem Ekşi´nin ödülü, Kızılay Zonguldak Şubesi´nde törenle verildi.

Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün´ün de hazır bulunduğu törende konuşan Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Selim Alan, Adem Ekşi´nin herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Kan vermenin önemine değinen Dr. Alan, "Zonguldak ve Bartın´da plaket almayı hak eden tek bağışçımız Adem Ekşi. Onların gönüllü bağışları olmasa bizlerin burada hiçbir fonksiyonu olmaz. Çünkü onlardan aldığımız bağışları ihtiyaç anında Zonguldak ve Bartın´daki hastanelerimize ulaştırıp, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza fayda sağlıyoruz. Tüm vatandaşları kan vermeye davet ediyoruz" dedi.

Adem Ekşi de yakınlarına da bir gün kan gerekeceğini düşünerek herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti. Konuşmaların ardından üzerinde, "Gönüllü ve karşılık beklemeden yapmış olduğunuz kan bağışlarıyla toplum sağlığına katkıda bulunmanız nedeniyle teşekkür ederiz" yazılı plaket Adem Ekşi´ye verildi.
Editör: Pusula Gazetesi