Ne diyor Şehit Teğmen Hüseyin Aksoy’un babası: ‘Bizim ülkemiz hadi bir pilotumuz öldürüldü savaşa girelim diyecek bir ülke değil. Bir pilot için, bir uçak için, iki uçak için, 50 tane uçak için, bir ülkenin savaşa girmesi ya da hırslı davranması, taşkınlık yapması hiç uygun değil. Bu bize yakışmaz

Ne diyor Kemal Kılaçdaroğlu: "Ayşe tatile çıksın o kadar’’. Kıbrıs Barış Harekâtını kastediyor CHP Genel Başkanı. Ağzına çok fazla almadığı Atatürk’ün sözüyle de bitiriyor: Yurtta barış dünyada barış.

Düştüğü çelişkinin farkında bile değil. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Mitingi"

Acılı baba daha sıcağı sıcağına gayet aklıselim açıklama yaparken, başbakan olacağım diye genel başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu savaş çığırtkanlığı yapıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun zaten problemi bu sürekli kendine model arıyor, tam olarak çizgisini göstermiş değil. Başbakanı takip etti bir ara Yılmaz Güney, Ahmet Kaya, Genel Af derken şimdi de Ecevit sempatisinin peşinde. Başbakan tarihi sorguluyor, CHP’yi suçlayarak; Kılıçdaroğlu’da bunu şeffaflık sanıp Nazım’ı, Sabahattin Ali’yi hatırlatıyor. Aile projesi dedi; CHP seçmeni sonradan öğrendi hükümetin zaten benzer bir hizmet verdiğini.

Proje çözüm yok eleştiri çok. Suriye olayında da hem barış hem savaş diyor, çözüm önerisi yine yok. Ne yaparsanız yapın genel merkez yani genel başkan rüzgârı çok önemli seçimlerde. CHP’de yelkenler şişmiyor; aksine hata yapıyor. Örgütlerde benzer yanlışların içinde. Ne diyelim ön tekerlek nereye giderse arka tekerlekte oraya gider.

AMACA ULAŞMAYAN EYLEM

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Mitingi düzenledi CHP ve imza kampanyası başlattı tutuklu milletvekilleri için. Miting beklenilen gibi olmadı. İmza kampanyasının sonucundan da haberimiz yok. Tabii ki belli sebepleri var. Bunlarda konuşuldu zaten.

Ama CHP burada da anlatamadı mitingin gayesini. Bu mitinglerin cana cana katan hocamız Prof Dr Mehmet HABERAL ve yarınlarımız için mücadele veren Sayın Mustafa Balbay için olduğunu vurgulayamadı. Sanki sıradan iki milletvekili için yapılmış hareket etti. Yani yarın bir gün KCK’lılar için yapılabilecek olası eylemlerden farklılığını ortaya koyamadı.

Hal böyle olunca da CHP’liler dışında kimseye ulaşamadı; kamuoyu oluşturamadı. Zaten sözüm ona gerçek CHP’li diye öne çıkanların büyük bir kısmı da destek vermedi iki eylemede.

CHP’nin en büyük sorunlardan biride empati eksikliği.Bunun kolay kolayda çözüleceği yok.