2 farklı stantta bölgenin yöresel ürünlerinin tanıtılması sağlanırken,71 ilden yüzlerce Anadolu ürününün tanıtıldığı fuarda Zonguldak ürünleri büyük ilgi topladı.

Zonguldak TSO&[#]8217;yu temsilen Oda Genel Sekreteri Renda Okay madenci heykellerini ve Zonguldak&[#]8217;a özgü yiyecek ürünü serpmeyi, Devrek TSO&[#]8217;yu temsilen Oda Genel Sekreteri Cihat Yaban Devrek&[#]8217;e özgü Bastonları, Çaycuma Genel Sekreteri Alper Püren Çaycuma&[#]8217;da üretilen yöresel konserve yiyecek ürünlerini, Alaplı Genel Sekreteri Taner Arslan Alaplı&[#]8217;da üretimi yapılan fındık ve yan ürünlerini stantlarında tanıttılar.

Ereğli TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar, Ereğli standında Ereğli firmalarının ürünleri olan Osmanlı çilek reçeli ve diğer reçellerin tanıtımını yaptı. Yöreye özgü elpek bezi tanıtımı da Elpek Evi yetkilisi Nilgün Efes tarafından bizzat yapıldı.

Ereğli TSO&[#]8217;yu temsilen fuara iştirak eden Meclis Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın ve Yönetim Kurul Üyesi Mehmet Çivici de fuar süresince standa gelen misafirleri ağırlayarak bölgenin tanıtımına katkıda bulundular.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu&[#]8216;nun ve beraberindeki heyetin Ereğli standı ziyaretinde kendilerine Osmanlı çilek reçeli, kara erik reçeli ikram edildi ve ayrıca kendilerine elpek bezi hediye edildi.

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Akdeniz Geliştirme Vakfı&[#]8217;nın desteğiyle Antalya Expo Center&[#]8217;da düzenlenen fuarda, Türkiye ekonomisine katkısı olacak dostlukların kurulmasına de vesile olduğu edinilen bilgiler arasında.
Editör: Pusula Gazetesi