Tepebaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Akkaya ve bazı mahalle sakinleri, mahallede bazı bölgelerin 2B birim fiyatlarının 12 TL&[#]8217;den 800 TL&[#]8217;ye yükselmesi nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta&[#]8217;ya dosya sundular. Bakan Yardımcısı Balta&[#]8217;ya mahallede sokağın bir tarafının 30 TL diğer tarafının 800 TL olduğunu belirten mahalle sakinleri, mağdur olduklarını söyledi. Zonguldak valisi Erol Ayyıldız da, Bakan Yardımcısı Balta&[#]8217;ya konu hakkında bilgiler verirken, mahalle muhtarı Mustafa Akkaya&[#]8217;ya mahallenin başka bir mahalleye bağlanmasını önerdi. Vali Ayyıldız, &[#]8220;Bununla ilgili ne tür çalışma yapılacak bunlar bir incelensin. Problemleri yasal yollardan çözmemiz gerekiyor. Ne gerekiyorsa yasal yollardan yapılmalı. Eğer dava açmanız gerekiyorsa dava açın. Daha önceki görüşmelerimizde dava açacağınızı söylemiştiniz. Ona göre eğer gerekirse bizde dava açarız. Ama önce yapılması gerekenler bir incelensin. Tepebaşı Mahallesi&[#]8217;ni fesih edip başka bir mahalleye bağlayabilirsiniz. Bunu da bir öneri olarak inceleyin. Onun üzerinde çalışmalarınızı yapın&[#]8221; dedi.
Konuyla ilgili bilgi veren Tepebaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Akkaya ise, gerekirse mahallenin hepsinin lav edilebileceğini söyledi. Akkaya, &[#]8220;Vatandaş ağlamadan kurtulsun, isterse Tepebaşı Mahallesi&[#]8217;nin hepsi lav edilsin. Mahalleli birim fiyatlarına bakıyor, mahallenin ismi değişmiş değişmemiş ona bakmıyor. Mahallenin isminin değişmesi, bir başka isim alması birim fiyatlarını değiştirmiyor. Birim fiyatlarının yüksek olan cadde veya sokakların başka bir mahalleye bağlanması durumunda fiyatların o mahalledeki fiyatlara eş değer olabileceğini söylediler. Vali Bey bunun incelenerek yapılmasını söyledi&[#]8221; dedi.
Öte yandan Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, hazırlanan dosyayı alırken, dosyayı inceleyeceğini söyledi. Bakan Yardımcısı Balta ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk&[#]8217;e de konuyu takip etmesini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi