Zonguldak Belediyesi’nin düzenlediği “Karadeniz 2012 Karaelmas Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali”nde en büyük ilgiyi konserler çekiyor. İlk gün Hadise’nin sahne aldığı festivalin ikinci günü özgün müziğin güçlü sesi Edip Akbayram, üçüncü günü ise Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden “Kuzey’in oğlu” Volkan Konak sahne aldı.

EDİP AKBAYRAM’DAN NOSTALJİ

Festivalin 2´nci gününde sahneye çıkan Edip Akbayram, Türkiye Taşkömürü Kurumu´nun eski kömür yıkama tesisi alanında binlerce kişiyi coşturdu. “Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz” adlı şarkısıyla izleyicilerin karşısına çıkan Akbayram, "Eşkıyaların olmadığı, namusluların da namussuzlar kadar cesaretli olduğu bir Türkiye ve bir dünya özlemiyle hepinize merhaba" dedi.
Hayranlarını selamladıktan sonra konserine devam eden Akbayram, “Aşk olsun”, “Bekle bizi İstanbul”, “Hava nasıl oralarda”, “Yarim yarim”, “Aldırma gönül” gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. Akbayram´a, Zonguldaklılar coşkuyla eşlik etti. Yaklaşık 1,5 saat süren konserin ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Edip Akbayram´a madenci heykeli hediye etti.

VOLKAN KONAK PATLADI

Festivalin 3’üncü günü ise Karadeniz müziğinin sevilen seslerinden “Kuzey’in oğlu” Volkan Konak sahne aldı. Ünlü sanatçıyı, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile birlikte yaklaşık 8 bin kişi izledi. Karadeniz ezgilerinin ünlü sesi Konak, hayranlarının karşısına “Kerkuğun zindanı” türküsü ile çıktı. Kendi bestelerini sevenleriyle söyleyen ünlü şarkıcı, zaman zaman şiirler de okudu.
Hayata bencil bakmayanlara müzik yaptıklarını belirten Volkan Konak, "Bizi dinleyen insanlar ne mutlu ki, herkesle fotoğraf çektirmez, herkesi kolay alkışlamaz. Biz bu akşam doğru gemilerdeyiz, Nuh´un gemisindeyiz. Bu akşam emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü bu ülkeye maddi manevi fedakarlık yapan herkesi tek elden kucaklıyorum. Başta şehitlerimizi, Çanakkale´den bugüne kadar, Kuvayi Milliye destanından bugüne kadar herkesi kucaklıyorum. Biz bir tek gözlere bakarız. Nüfus kağıdına bakarak müzik yapanlardan değiliz. Asla bu ülkesiz de yapamıyoruz. Gidiyoruz yurtdışına, bir hafta sonra İstanbul´un kalabalık trafik sıkışıklığını bile özlüyoruz. Nereye gidebiliriz? Elma dibinden uzağa düşmez, ağaç düşer yakınına yaslanır. Bizden başka kimimiz var. Ama benim ülkemin en büyük sorunu fesatlık, ön yargı ve hemen fişlemek. İsmet İnönü´ye ‘asker kaçağı’ diyen internet siteleri var. Ayıptır, ayıp. Herif 40 sene savaşmış, ayıptır. Sevmeyebilirsin, ama yapma. Yıllarca sürgünde yaşarız, hepimize sıfatlar taktı. Çok şükür bizim sıfatlarımız azaldı. İnsanlar artık he şeyi görüyor. Nazım Hikmet 13 yıl hapis yattı. Niye yattı biliyor musunuz? Şiir yazdı. Horoz bile kesmedi. Domuz bağı ile kimseyi bağlayarak öldürmedi. Buna ‘vatan haini’ demişler, yapmayın. Mehmet Akif Ersoy da benimdir, Fazıl Kısakürek de benimdir. Yunus Emre, Mevlana, Nasrettin Hoca, Nazım Hikmet, Fatih Sultan Mehmet de benimdir" dedi.
Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Karadenizli sanatçı Volkan Konak´a, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, madenci heykeli verdi.
Editör: Pusula Gazetesi