Yangın, doğal afet gibi asli görevleri dışında, trafik kazaları, mahsur kalan hayvanları kurtarma, baca temizliği, park-bahçe sulama gibi görevler üstlenen Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, bir itfaiyecinin özverili ve cesaretli olması gerektiğini söylediler.

Çaycuma Belediyesi İtfaiye Amiri Sebahattin Akyüz, çalışmalarını değerlendirirken, ilçedeki köprü faciasında günlerce evine gidemeyen arkadaşları olduğunu belirtti. Yangın, doğal afet, arama-kurtarma, hayvan kurtarma, araç kazası gibi durumlarda itfaiyenin olmazsa olmaz ekipler olduğunu belirten Akyüz, “Küçük belediye olduğumuzu için vatandaşa su dağıtımı, yol, çiçek sulama ve Belediye Başkanımız Mithat Gülşen’in verdiği diğer görevlerimiz aralıksız devam ediyor. İlçemizde 6 Nisan’da yaşanan köprü faciasına ilk müdahale eden ekiplerdeniz. Tesadüf, olay anında oradan geçen bir ekibimiz, ırmağa düşen ve içinden iki kişin sağ çıktığı otomobilin kurtarma çalışmasında görev aldı. Diğer ekiplerimiz köprünün diğer ayağının kapatılmasını sağladı. İstasyon bölgesine su veren borular köprüden geçtiğinden dolayı o bölge dört gün susuz kaldı. Bu süreçte ekiplerimiz devamlı vatandaşlarımıza su dağıtımı gerçekleştirdi. Bir ay boyunca büyük bir özveriyle köprüde görev yaptık. İlerleyen günlerde diğer belediyelerden takviye ekipler geldi, onlara lojistik destek sağladık. Ekiplerimiz ırmak boyunda çubuklarla arama yaptı. Bu arada yangın nöbetlerimiz de devam etti” diye konuştu.

“PERSONELİMİZ SÜREKLİ EĞİTİMDE”

Yangın ve güvenlik konusunda personelin sürekli Kocaeli’nde eğitim seminerlerine katıldıklarını belirten Akyüz, “Yangın konusunda arkadaşlarımızı bilgili ve donanımlı. Havaalanında da görev yaptığımız için ayrıca eğitim aldık. Havaalanının çalışması için iftariyenin de olması şart. İlçede 19 personelle hizmet veriyoruz, yangına dayanıklı 15 takım elbisemiz, trafik kazalarında kullanılan kesici, ayırıcı malzemeleriz var. Araçlarımız Belediye Başkanımız Mithat Gülşen’in girişimleri ile yenilendi. Hizmet binası açısından biraz sıkıntımız var. Ama Başkanımızın bu konuda bir projesi olduğunu biliyoruz. Eksiklerimizi giderme aşamasında her gün bir adım ileriye gidiyoruz” dedi.

İtfaiyeciliğin gönül işi olduğunu vurgulayan Akyüz, ekiplerin sürekli hazır vaziyette beklediklerini, günlük iki saat eğitim ve araç bakımının ardından yapılacak işlere göre hareket ettiklerini söyledi.

Bütün bu görevlerin yanında okul ve işyerlerinde yangın tatbikatları gerçekleştiren itfaiyeciler, yaptıkları işin hafife alınmasından şikayet ederek, dışarıdan bakıldığında işlerinin zorluklarının görünmediğini söylediler.

Editör: Pusula Gazetesi