Geçen yıl 24 Ekim´de meydana gelen olayda Ö.L.T., okul çıkışı öğrenim gördüğü okulun arka tarafındaki ormanlık alana kestane toplamaya gittiğinde, işsiz A.Y. ile karşılaştı. İddiaya göre A.Y., "Nasılsın, iyi misin?" diye sorduğu öğrencinin daha sonra kolundan tuttu. A.Y.´ye tekme atarak elinden kurtulan Ö.L.T., kaçarken dikenlere takılması sonucu hafif yaralandı. A.Y., canının yanması nedeniyle duran öğrenciye cinsel organını göstererek, yanına gelmesini istedi. Koşarak evine giden Ö.L.T.´nin durumu anlattığı babası polise şikayette bulundu.

Gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.Y. hakkında, ´Çocuğun cinsel istismarı´ suçlamasıyla 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanık A.Y. ile Ö.L.T. ve avukatlar, Zonguldak 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde bugün görülen duruşmada hakim karşısına çıktı.

Psikolog eşliğinde ifade veren Ö.L.T., sanığın kendisini tutmaya çalışırken belindeki bıçağı gösterdiğini ileri sürdü. Ö.L.T., "Ben kendisine tekme attım ve kaçmaya çalıştım. Kaçarken kolum dikenlere takıldı. Bu sırada o da pantolonunu çıkararak cinsel organını gösterdi" dedi. Suçlamayı kabul etmeyen sanık A.Y. ise "Ben mağduru tanımıyorum. Böyle bir şey olmadı. Olduysa da ben bilmiyorum. Suçlamalar asılsız. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı mütaalasında, sanığın eyleminin ´Çocuğun cinsel istismarı´ suçunu değil, ´Cinsel amaçlı teşhircilik´ suçunu oluşturduğunu, bu yüzden de TCK´nın 225´inci maddesi gereği 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatının, Cumhuriyet Savcısı´nın mütaalasına yazılı cevap vermek için süre istemesi üzerine duruşma ertelendi.
Editör: Pusula Gazetesi