Çaycuma Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu’nun yılsonu sergisi, Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Sergiye; Kaymakam Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanvekili Ahmet Ali Başören, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Recep Demirtaş, Satılmış Tunçkaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Kandiş, Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar, Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, THK Başkanı Feridun Güner, daire müdürleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Çaycuma Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Necmi Güneş, yaptığı konuşmada, her şeyin kadın üzerine kurulduğunu, öncelikle kadınların eğitimine öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı. Güneş, “Bir ülkenin yükselmesine, bir milletin devletin payidarlığını sağlayacak yegane unsur eğitimdir. Zira toplumun temeli olan kadınlarımız için eğitimin ayrı bir önemi vardır. Hepimizin ilk öğretmeni, ilk terbiyecisi analarımızdır. Halk Eğitim Merkezi olarak 41 ayrı branşta 106 kursta 829 kursiyere eğitim verdik. Bu rakamın yüzde 79’unu kadınlarımız oluşturuyor. Merkezlerimiz bilgi ve beceri eğitimi verirken, bir taraftan da değerler eğitimini önemsemektedir. Değerler eğitimi, en az beşeri, sosyal ve kültürel eğitim kadar önemlidir. Milli ve manevi değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak, bu değerler eğitimi sayesinde olacaktır” diye konuştu.

Güneş, ayrıca, kursların açılmasında emeği geçen Kaymakam Hasan Yaman, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ile sergiye ev sahipliği yapan Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Serginin açılışını gerçekleştiren Kaymakam Yaman ve beraberindekiler, sergilenen ürünleri tek tek inceleyerek, kursiyerlerden bilgi aldılar.
Editör: Pusula Gazetesi