Öğrenciler, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Şube Sekreteri Metin Ercan ve Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen tarafından karşılandı.

Endenozyalı Lisa Riskiana, Kenyalı Mandela Hutchingson ve Vranceau Sergiu’dan oluşan öğrenci grubuna önderlik eden Kenya’daki Türk okulunda öğretmen Bülent Koçyiğit, ziyarette yaptığı konuşmada, Ereğli ve Zonguldak’ta 20 ülkeden 70 öğrencinin bulunduğunu söyledi.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin buraya gelerek sendikamızı ziyaret etmesinden mutluluk duyduk. Türkçe konuşan öğrencilerin ülkemizi ziyaret etmesini sağlayan ve Türkçe’nin ‘tercih edilen dil’ olması yolunda emeği geçenlere sendikamız adına teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı da burada ağırlamaktan mutlu olduk. Türk Metal Sendikası olarak Avrasya Cumhuriyeti’ndeki öğrencileri Türkiye’de ağırlıyoruz. Çalışan üyelerimizin çocuklarını da bu ülkelere ziyaretlere gönderiyoruz. Bu sayede dostluk ve arkadaşlıkların kurulmasını önemsiyoruz. Ereğli’de de öğrencilerine yönelik üniversite öncesi kurslar düzenliyoruz, bazı okullarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sendika olarak bu ve benzer çalışmalarımız oluyor. Tabi ki, sizin bunu daha profesyonelce yaptığınızı görüyoruz. Ulusal basında izlediklerimizin yanı sıra burada kendilerini konuk etmekten de ayrıca mutluluk duyuyoruz. Etkinliklerin gerçekleştirilmesine emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

Koçyiğit de, sendika ile iş birliği içinde, Türk çocuklarını Kenya’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Sendika Şube Başkanı Odabaş, Ereğli Özel Yıldırım Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sarısoy’un da bulunduğu ziyarette, öğrencilere ve konuklara içinde Osmanlı Çileği Reçeli, lokum ve Türk Metal Sendikası Dergisi’nin bulunduğu hediye paketi verdi.

Ziyarette bulunanlarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.
Editör: Pusula Gazetesi