Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 3 Haziran’da gerçekleştirilen kongresinde Tümer Peker’e karşı seçimi kazanan Halil Furat, Merkez İlçe Seçim Müdürlüğü’ne giderek, mazbatasını aldı. Furat, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi,
“Mazbatamızı aldık, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Yeni yönetimimizle beraber yeni süreçte güzel çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. İnşallah Allah utandırmaz. Bütün partililerimize birlik ve beraberlik mesajlarımızı iletiyoruz. Küskünlüğü, dargınlığı, kırgınlığı ortadan kaldıracağız. Seçimi kaybeden, kazanan yok. Hepimiz beraber olacağız. Önümüzde 2014 yılı seçimleri var. Bütün partililerle elimizi taşın altına koyup çalışacağız.”

Ardından devir teslim töreni için partiye geldiğinde, eski Başkan Tümer Peker’i göremeyen Başkan Furat, “Üzüntülüyüz, ama işimize bakacağız. Bizde eski yöneticiyiz ve kendi kendimize devir-teslim töreni yapacağız” dedi.

Devir-teslim törenini, eski yönetimin katılmadığı için buruk gerçekleştirdiklerini ifade eden yeni CHP İl Başkanı Halil Furat, şunları söyledi;

“GERÇEK CHP’LİLİK İKİ DUDAK ARASINDA DEĞİLDİR”

“Devir-teslim törenimiz birazcık buruk oldu. Arkadaşlar haber vermemize rağmen devir-teslim törenine katılmadılar. Bizde eski bir il yöneticisiydik. Biz yine eski yöneticiler olarak kendimiz devir-teslim işlemlerini yapıyoruz. İnşallah kırgınlıkları kısa zamanda geçer. Onlarla beraber kol kola, omuz omuza çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ederiz. Bu zamana kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı da onlara teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde inşallah yeni yönetici arkadaşlarımızla beraber güzel işler yapacağız. Ayın 16’sında genel başkanımız geliyor ve kendisini görkemli bir şekilde karşılayacağız. Ardından görev bölümümüzü yapacağız. Yeni seçilen arkadaşlar hizmet yarışına başlayacaklar. Yeni dönemde Zonguldak’ımıza ülkemize faydalı olmaya çalışacağız. Biz en başından beri herkesi kucaklayacağımızı, beraber olacağımızı söyledik. Ama bu bir anlayış meselesidir. Bu makamlar kimseye baki değil. Yüzlerce insan geldi geçti. O nedenle arkadaşlarımızın da burada olup bizlere katkı vermelerini isterdik. Ama gelmedilerse canları sağ olsun. Bizim kırgınlığımız, dargınlığımız yok. Onları seviyoruz ve yeni dönemde de onlarla beraber olacağız. Arkadaşlarımız burada olmadığı için üzüldük ama biz işimize bakacağız. İnşallah önümüzdeki süreçte onlarında kalbini kazanacağız. Gönülden Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkan, ilkelerine inanmış herkes Cumhuriyet Halk Partilidir. Gerçek CHP’lilik, bir kişinin iki dudağının arasında değildir. Herkes Cumhuriyet Halk Partisi’nde kavgalı kongrelere alıştı. Ama artık biz Genel Başkanımızın da dediği gibi kavgasız, gürültüsüz kongreler gerçekleştireceğiz.”

“KİMSENİN OYU KİMSENİN CEBİNDE DEĞİL”

“Ereğli’de, Devrek’te bizim ilçemiz. Ereğli’den de, Devrek’ten de destek aldık. Kimsenin oyu, kimsenin cebinde değil. ‘Ereğli’nin 163 oyun tamamını aldık’ diyemeyiz, ama Ereğli’den, Çaycuma’dan, Devrek’ten, her yerden ciddi bir destek aldık. Bunun hesabı olmaz. Biz seçimi aldık ve onun heyecanını, mutluluğunu yaşıyoruz. Artık önümüze bakacağız.”

Editör: Pusula Gazetesi