Yeni eğitim sistemi “4+4+4” nedeniyle gelecek yılki eğitim ve öğretim döneminde Bahçelievler İlköğretim Okulu’nun sadece ilkokul olarak hizmet vereceğini ve 5’inci sınıfa geçen öğrencilerin başka okullara dağıtılacağı söylentisini duyan öğrenci velileri, Zonguldak Valiliği’ne giderek, Vali Erol Ayyıldız’la görüşmek istedi. Vali Ayyıldız’ın makamında olmayışı üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek’in yanına giden veliler, öğrencilerin yeni eğitim sistemi nedeniyle başka okullara dağıtılmasını istemediklerini anlatarak, şikayetlerini dile getirdiler. İl Milli Müdürü Özbek ise, velilere yaptığı açıklama, yeni sistemin uzun yıllara yayılarak uygulamaya konulacağını, gelecek yıl 5’inci sınıfta okuyacak öğrencilerin söylendiği gibi başka okullara dağıtılmayacağını ve eğitim gördükleri okuldan mezun olacaklarını söyledi. Sistemin kademeli olarak alttan öğrenci almayarak mezun verdikçe sayıyı azaltacaklarını belirten Özbek, “Bahçelievler İlköğretim Okulu yeni sistemde ilkokul olarak hizmet verecek. Bu nedenle orta öğretim ve ilkokul 5’inci sınıf kaldırılacak. Ama bu uygulama yapılırken, öğrencilerimizin hepsi okuldan mezun edilecek. Kademli olarak mezun yaparak yeni sistemi uygulamaya koyacağız. Velilerimizin içi rahat olsun” diye konuştu.

Öğrenci velilerinden Ayşen Yavuzdoğan da, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “4’üncü sınıflar bu yıl mezun kabul edilip okuldan ayrılmaları gerekiyordu. Farklı bir okulda konumlandırılacaklardı. Bu nedenle bizim bir takım şikayetlerimiz oldu. Çocuklarımız psikolojilerini düşündük. Bir de gidecekleri okulda yeni bir yapılanmayla karşılılaşacaklardı. Zaten mezun olmaya hazır olmayan bu çocukların daha çok incineceklerini düşündük. Yaptığımız görüşmede, yetkililerin bize yaptıkları açıklamada, okula kayıt edilmiş 1’inci sınıf öğrencisinin dahi bu kademeli geçiş uygulanması esnasında okulundan mezun olacağı garantisini verdi” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek’ten aldıkları cevapla rahatlayan veliler, kendisine teşekkür ederek, Valilik binasından ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi