Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, Zonguldak’ın çevre sorunlarının çözülmesi noktasında Tema Vakfı Üyelerinden destek istedi. Berran Aydan ise, her zaman destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Ziyaret amaçları ve görüşmeleriyle ilgili bilgiler veren Tema İl Temsilcisi Berran Aydan, konuşmasında: “Zonguldak çok zor ve çevre açısından sorunlu bir şehir. Sayın Müdürümüzde sorunlarımızı biliyorlar. Geçtiğimiz kış çok yoğun geçti ve hava kirliliğine maruz kaldık. Yapılacak çalışmalar ve tedbirler konusunda müdürümüzden bilgiler aldık. Bunun yanında deniz kirliliği de var. Bizde kendisine önerilerimizi ilettik. Biz ormanlara tarım alanlarına sahip bir bölgeyiz. Ama birçok alanda yanlış kullanım var. Bunda halkın bilinçlendirilmesi ve doğru yöntemlerin uygulanması da çok önemli. Bizim zaman zaman Tarım İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak köylere gidip çalışmalarımız oluyor. Önümüzde 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü ve devamında hafta olarak kutlanacak. Diğer sivil toplum örgütleri ve Valilikle bir takım etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bundan sonra Zonguldak’ın daha yaşanabilir, daha temiz bir kent olması için Tema Vakfı olarak İl Müdürlüğümüzle iyi sonuçlar almak için elimizden geldiğince destek olmaya hazırız. Ayrıca bu zor şehirde Müdürümüze başarılar diliyoruz” dedi.

Tema Vakfı Üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileten Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk ise, “Zonguldak’ımızın sorunlarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Zonguldak’taki ısınma kaynaklı kirliliği de biliyoruz. Dönem içerisinde mutlaka bunların çözümleri araştırılacak ve çözümlerin ulaşılmasında sizlerinde katkılarını bekliyoruz. Sizlerin katkısıyla beraber Zonguldak’ta iyi şeyler yapmanın gayretini göstereceğiz. Zonguldak için bende sizden destek istiyorum. Kamuoyu desteği olmanda Zonguldak’ta hiçbir şey yapamazsınız. Bir adım dahi ilerleyemezsiniz. Yeniden ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi