Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Maliye Bakanı Müsteşarı Mehmet Şirin&[#]8217;le görüştü. Yapılan ziyarete Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ve Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal&[#]8217;da katıldı.

Belediye Başkanları beldeleriyle ilgili taleplerini Maliye Bakanı Müsteşarı Mehmet Şirin&[#]8217;e ilettiler.

Ziyaretleriyle ilgili bilgiler veren Milletvekili Özcan Ulupınar; &[#]8220;Belediye Başkanlarımız ile birlikte Müsteşarımıza beldelerimizle ilgili taleplerimizi ilettik. Çaydeğirmeni Belediye Başkanımız 5084 Sayılı Yasa kapsamında, bedelsiz devri yapılıp sonradan yatırımcıların talebi üzerine satışı yapılan alanlardan Belediyelere aktarılması gereken payların ödenmediğini aktardı.

Bedelsiz devri yapılan hazine arazilerinin yatırımcıların talebi üzerine satışı yapılmasından sonra belediyelere 4706 sayılı yasa gereği pay aktarılması konusunda Çaydeğirmeni Belediyesi&[#]8217;nin mağdur olduğunu Maliye Bakanı Müsteşarına ileten Ulupınar, bu mağduriyetin yasal çerçeveler içeresin de giderilmesi talebinde bulundu. Bu paraların ödenmesi sonrasında beldemize güzel hizmetler kazandıracağız dedi.

Ayrıca Filyos Belediye Başkanımız Ömer Ünal Filyos Belediyesi tarafından dolgu imar planı yapıldığını ve bu plan çerçevesinde belediyece dolgusu yapılan arazilerin 5393 sayılı Belediye Kanunun 79. Maddesine göre Belediye tasarrufuna bırakılmasını talep etti. Filyos Beldesinde bulunan boş durumdaki sağlık ocağı binasının Milli Emlak&[#]8217;a ait olduğunu ve buranın Bülent Ecevit Üniversitesine tahsis edilmesi talebinde bulundu. Bu tahsis yapıldığı takdirde, Bülent Ecevit Üniversitesinin buraya Arkeoloji bölümü açacağını belirtti. Maliye Bakanı Müsteşarı Mehmet Şirin, talepleri inceleyeceklerini ve bu talepleri kanuni çerçeveler içinde sonuçlandıracaklarını söyledi&[#]8221; dedi.

Gebeş: &[#]8216;Çaydeğirmeni Belediyesi gelişiyor&[#]8217;

Çaydeğirmeni beldesinde yaklaşık bir yıl önce ikinci etap toplu konut yapımına başlanmıştı. Müteahhit firmanın da gayretli çalışmaları ile konutlar teslim aşamasına geldi. Şuan altyapı ve çevre düzenlemeleri devam eden konutların iki ay gibi kısa bir zaman içerisinde hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

Toplu Konutlar hakkında kısa bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Satılmış Gebeş: &[#]8220;Göreve geldiğimiz günden bu güne Meclis Üyelerimiz ve personelimizle yapmış olduğumuz gayretli çalışmalarla beldemizi köy görünümünden kurtararak Modern şehir görüntüsüne dönüştürdük. Laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz, hizmet üretiyoruz. İş olduk, aş olduk, umut olduk, yuvalar kurduk, kurmaya da devam ediyoruz. Bizim projelerimizle bölge gençlerimiz iş sahibi oldu, ev sahibi olmayı hayal bile edemeyenler kaloriferli daire sahibi oldu. Olmaya da devam edecekler. Bu insanlarımızın gözündeki mutluluk ifadelerini gördüğümde içim huzur doluyor. Bende hemşerilerimden almış olduğum emaneti layığıyla yerine getirmenin mutluluğu içerisinde yastığa başımı rahatça koyuyorum. Çaydeğirmeni her yeni güne huzurla başlıyor. Çaydeğirmeni beldesi gelişiyor, güzelleşiyor. Çaydeğirmeni Belediyesi çalışıyor. Çalışınca da oluyor&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi