Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Özel Yakın İlgi Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi tarafından Türkiye Spastik Çocuklar Derneği Lokalinde etkinlikler gerçekleştirildi.
Etkinliğe, Zonguldak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Etkinlikte, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Özel Yakın İlgi Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi öğretmeni Ayşe Erden, “Ülkemizin en hayati sorunlarının başında gelenin üzerinde özenle durmamız gerekir. 2005 yılında kabul edilen kanunla engelli vatandaşlara yeni bir statü getirilmiştir. Kanunun ruhunu, özgürlük alanında fırsat eşitliği insan hakları ve ayrımcılığın önlenmesi ilkeleri oluşturmaktadır. Engellilerin bağımsız yaşaması için eğitim, sağlık, istihdam, ulaşılabilirlik onların yaşam şartlarına uygun olması gerekir. Toplumsal kaynakların engelliler arasında paylaşılabilmesi için 4 temel ilkeye sahip olması gerekir. Eşitlik, saygınlık, kendi geleceğini belirleme, ayrımcılık yapılmama gibi. Unutmayalım ki, hayatı paylaşmak için engel yoktur. Asıl engel beyinlerdedir. Engelli olmak öğrenmeye ve üretmeye mani değildir” dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler hazırlamış oldukları çeşitli gösterileri öğretmenleri eşliğinde sergilendi.
Editör: Pusula Gazetesi