Zonguldak Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen imza törenine Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçeği, Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan ve bu sözleşmeden yararlanacak olan çok sayıda belediye personeli katıldı.

Bu görüşmelerin tüm işçilere hayırlı olmasını dileyen ve herkesin var gücüyle çalışmasını isteyen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, konuşmasında şunları söyledi: &[#]8220;Emek, en yüce değerdir. Her iş kolunun, hangi konuda olursa olsun bir değerdir. İster kanal, ister şantiye, isterse masa başındaki arkadaşlar olsun hepsi bir emek veriyor. Bu emeğin yüceliğini kabul etmemek mümkün değildir. Örgütlü hareket etmek çok önemlidir. Örgütlü hareket etmek bir güçtür. O gücü iyi değerlendirip, şartları değerlendirip görevleri yerine getirmek çok önemlidir. Hem kendi çıkarlarımız hemde ülke çıkarları açısından önemlidir. Bizler sizler adına gerçekten anlayışlı, özverili, sevgi ve saygı çerçevesi içersinde bu konuyu imza altına aldık. Bizim onlara olan güvenimiz tamdır. Zonguldak&[#]8217;a olan yakınlıklarını da çok iyi yakaladım. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah Zonguldak ve sizler adına bundan sonrada daha iyi şartlarda bir araya geliriz. Şimdiden hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Tek isteğim başka Zonguldak yok ve o nedenle bu şehir için, yaşadığınız, doğup büyüdüğünüz bu şehir için elinizden gelenin en iyisini yapın.&[#]8221;

ATAYAN: YÜZDE 14&[#]8217;LÜK ZAM ALDIK

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan ise: &[#]8220;Bu yıl 18 tane sözleşmemiz oldu. güzel zamlar aldık. En son görüşmemizi de Zonguldak Belediyesi ile yaptık. Yılda yüzde 14&[#]8217;lük bir zam aldık. Enflasyonun üzerinde bir sözleşme oldu. Umuyorum arkadaşlarımızda mutlu olmuşlardır&[#]8221; diye konuştu.

AYÇİÇEĞİ: TOPLU İŞ SADECE ZAM DEĞİL TÜM HAKLARDIR

Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçeği, Zonguldak Belediyesi ile yapılan bu toplu iş sözlemesinin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade ederek: &[#]8220;Bu gün toplu iş sözleşmesi imzalayacağız. Şimdiye kadar bu yanlış bir şekilde algılandı. Sanki maaşlara yapılan zammış gibi algılandı. Ama toplu iş sözleşmesi büyük bir projedir. Bu projenin içerisinde elbette zamlarda var ama demokratik talepler, haklar var. Sosyal haklarda var. Çağdaş çalışma normlarını ortaya koyma var. İşçilerin iş güvencesini bir nebze olsun sağlamak var&[#]8221; dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Editör: Pusula Gazetesi