Bazı fırınların büyük marketlere düşük fiyattan ekmek vermesiyle başlayan bakkalların tepkisi zirveye çıktı.
Fırıncılar Odası ile Bakkakllar ve Tekel Bayiileri Odası arasındaki restleşme fiyatlarda 25 kuruş gerilemeye neden oldu.
Bakkakllar ve Tekel Bayiileri Odası Başkanı Şükür Küçükali´nin; "Bazı fırınlar büyük marketlere bize verdiğinin altında bir fiyata ekmek veriyor.
BİM gibi, ŞOK gibi marketler bizim 50 kuruştan aldığımız ekmeği 50 kuruşa satıyorlar. Bu durumda en büyük geçim kaynağı ekmek olan bakkallar ekmek satamaz duruma geldi. Ortada haksız bir rekabet var. Bu haksızlığı önce Fırıncılar Odası´nın sonra marketlerin düzeltmesini istiyoruz. Yoksa ekmek almayarak boykot yaparız" sözleriyle başlayan polemik büyüyor.
Bakkallarda düne kadar 75 kuruşa satılan ekmek dünden itibaren 50 kuruşa düştü. Fırınlar arasında rekabete dönüşen kavgada fiyatlarını düşürmeyen tek ekmek firması Salioğlu Gıda oldu.
Bakkalların çağrısı karşısında diğer fırınlar fiyatlarını aşağı çekince bugünden itibaren hemen hemen tüm bakkallarda ve marketlerde ekmek fiyatı 50 kuruşa düştü. Kavga vatandaşın cebine yansırken bu durumun ne kadar devam edeceği merak ediliyor. Vali Erol Ayyıldız yaptığı açıklamda haksız rekabetin önlenmesini istemişti.
Bugün bir toplantı yapılması bekleniyor..
VATANDAŞ NE DÜŞÜNÜYOR NE İSTİYOR?
Okurlarımızın bu konudaki görüşlerini yazarak buradan paylaşmalarını bekliyoruz...
Yarınki sayımızda o görüşler değerlendirilecektir...
Editör: Pusula Gazetesi