Zonguldak’ın Devrek ilçesi Gürbüzler Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından Devrek Fotoğraf Topluluğunun çalışmalarıyla hazırlanan “Gürbüzler köyünde yaşam” adlı fotoğraf sergisi açıldı. Açılışa; Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, İlçe Özel İdare Müdürü İlyas Açık, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Gün Albayarak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, İl Genel Meclis Üyesi Şahin Aldıbaş, Devrek Devlet Hastanesi Müdürü Orhan Küçük, TSO Başkanı Mehmet Oktay, diğer daire müdürleri, Bolu ve Zonguldak Fotoğraf Derneği başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Devrek Baston Sarayı’nda açılan sergi ile ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Şahin Karakulunç, “Karaelmas diyarı Zonguldak’ın bastonu ile ünlü Devrek ilçesine bağlı Gürbüzler köyünde ikamet eden vatandaşların günlük doğal yaşamlarını konu alan ve dört mevsim içinde çekimleri yapılan Karma Fotoğraf Sergisinin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Fotoğraf sanatına gönül vermiş arkadaşlarımız ile zor şartlar altında gerçekleştirdiğimiz bu çekimlerimizde köylümüzün doğal yaşamları, el sanatları, yaşam tarzları ile unutulan değerleri fotoğraflayarak sanatseverlerle buluşturalım istedik. Projenin ilk ayağı olan Gürbüzler köyünde ilk bakışta şaşkınlıkla karşılanan bu çalışma sonrasında köy halkının kendilerine çevrilen objektiflerle barışmasını sağlamıştır. Dört mevsim sürdürülen bu çalışmaların sonunda ortaya çıkan eserler kent dışından diğer fotoğraf sanatçılarının da ilgisini çektiğinden dolayı fotoğraf meraklılarına ve sanatçılarına ilçemiz ve köyümüze foto safari turlarını başlatmıştır” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt ve EFİYAP Üyesi Şafak Tortu’nun birlikte gerçekleştirdiği açılışta 6 fotoğraf sanatçısının 4 mevsim içinde yaptığı 40’a yakın eser davetliler tarafından büyük ilgi görürken, sergi dört gün açık kalacak.
Editör: Pusula Gazetesi