AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, beraberinde Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Çakır ve parti yöneticileri ile birlikte Kdz. Ereğli-Kandilli yolu ve inşaatı devam eden Ereğli Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.
İlk olarak Kdz. Ereğli-Kandilli yolunda incelemelerde bulunan Candan, kış aylarında yolda meydana gelen heyelanları yerinde görerek bilgiler aldı.
Yapımı devam eden Ereğli Devlet Hastanesinde de incelemeler bulunan Candan, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Muharrem Erdem ve Şantiye Proje Şefi Uğur Çelik&[#]8217;ten inşaat hakkında bilgi aldı.
Yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Candan, Kdz. Ereğli&[#]8217;ye yapılan yatırımların bir an önce halkın hizmetine sunulması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, &[#]8220;Halkımıza seçimlerde verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam ediyoruz&[#]8221; dedi.
Kdz. Ereğli&[#]8217;nin modern bir hastaneye kavuşacağını belirten Candan, &[#]8220;Ereğli&[#]8217;deki yapılan yatırımları yerinden görmek istedik. Bunun için öncelikle Kandilli-Ereğli arasındaki yola baktık. Bu yolda kış nedeniyle heyelanlar olmuş, ondan sonra bizim gözbebeğimiz olan hastane çalışmalarını yerinden inceledik. Hastanenin bir an evvel bitirilmesini istiyoruz. Bunun için yerinde incelemede bulunmak istedik. Görüyorsunuz hastane inşaatı hızlı bir şekilde yapılıyor. İlgili firma yetkilileri hastanenin belirlenen süreden daha önce bitirileceğini bizlere söylediler. Bu da bizleri sevindirdi. Bu hastane Ereğli&[#]8217;deki mevcut hastanenin iki katı büyüklüğünde olacak, büyük bir rahatlamaya neden olacak, Ereğli modern bir hastaneye kavuşacak. Bizde bunun bir an evvel sağlıklı bir şekilde bitirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için buraya geldik. Her geldiğimiz de fırsat buldukça ilçedeki yatırımları yerinde incelemeye devam edeceğiz. Noksanlıklar ve üzerimize düşen şeyler varsa takip edilmesi gerekenleri Ankara&[#]8217;da takip edeceğiz. Bizim için önemli olan Ereğli&[#]8217;ye yapılan yatırımların bir an önce halkın hizmetine sunulmasıdır. Onun içinde seçimde verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam ediyoruz&[#]8221; dedi.
Kamuoyunda Öğretmenevinin faaliyete geçmesi konusunda hiçbir şey yapılmadığına dair söylemlere de açıklık getiren Candan,&[#]8221; Doğu Timor&[#]8217;a gitmezden önce Ereğli Öğretmenevi ile ilgili sürekli söyleniyor. Öğretmenevi ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü, Öğretmenevi Müdürü ile Genel Müdürlüğü ziyaret ettik. Orada belli yardımlar istedik. Bunların öğretmenevlerinin özelleştirilmesi konusunda kendi girişimleri var ama, biz bunun ötesinde buranın bir an evvel faaliyete geçirilmesi hususunda neler yapılabilir bunun için ısrarlı olalım dedik. Genel Müdürlükten bana gelen faksta belli bir miktar gönderileceğine dair onay verildiği belirtildi. Öğretmenevine katkı amaçlı malzemeler gelecek sanırım 1-1.5 ay sonra öğretmenevi bir kat olsun faaliyete geçmiş olacaktır&[#]8221; diye konuştu.
Çevre yolu ve kent ormanı ile ilgili bilgiler veren Candan, şunları söyledi:
&[#]8220;Çevre yolunu projesi çizildi. Zannediyorum 2013 yılında ihalesi yapılacak ve Ereğli&[#]8217;ye çevre yolu yapılacak. Çevre yolunun haricinde daha önce Karayolları Bölge Müdürümüzü buraya getirmiş ve incelemelerde bulunmuştuk. Yeni hastanenin girişinde bağlantı yolunu yapıyoruz. Hiç trafik ışığına takılmadan ambulansla gelen hastaların direk alt geçitle hastaneye geçmesi için bir alt geçit projesi var, projesi çizildi. Dolayısıyla burada bir kavşak olacak, ama trafik ışıklı değil, direk baypas şeklinde olacak. Devrek yol ayrımı ile ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştüm. Bir ay önce bu yolda zemin etüdü yapıldı. Genel müdürümüzle görüştük devrek yol ayrımına da trafik ışıklarından kurtarmak ve oradaki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak amacıyla yine baypas yapacağız. Bu konuda girişimleri başlattık, oda zannediyorum 2013 yılında ihalesi yapılacak ve devrek yol ayrımındaki sorunu çözeceğiz. Kent Ormanı ile ilgili gelişmeyi sizlere bırakıyorum. Bunun talimatını verdim. Bölge müdürümüz tamam dedi. Fakat yer arıyoruz. Şurası olur denilirse, kriterlerimiz var, bir orman olacak, ikincisi su olacak, üçüncüsü de şehre çok uzak olmayacak. Böyle bir yer bulduğumuz anda hemen başlayacağız. Hazırlıklarımız tamam. Bölge müdürümüzle görüştük, orman muhafaza memurlarına görev verdi arıyoruz şu anda. Bizimizden kaçan ideal bir yer olabilir, bize halkımız bunu bildirirse hemen başlayacağız.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi