CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun yaklaşan İl Başkanlığı Kongresiyle ilgili Pusula&[#]8217;nın sorularına verdiği yanıtta çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisinin İl Başkanlığı&[#]8217;na aday olmayacağını belirten Coşkun, CHP&[#]8217;yi en iyi taşıyacak bir ismin başkan olmasından yana olduğunu söyledi.

Örgüt temsilcilerinin ve Belediye Başkanlarının katılımıyla bir toplantı yapılacağını belirten Coşkun, o toplantıda herkesin açık açık konuşma fırsatı bulacağını söyledi. Önceki akşam yapılan toplantının 5 Mayıs&[#]8217;taki mitingle ilgili olduğunu belirten Coşkun, İl Başkanlığı seçimiyle ilgili bir konunun ve simin gündeme gelmediğini söyledi.

CHP&[#]8217;yi en güzel taşıyacak adayı bulmak zorunda olduklarını belirten Coşkun şunları söyledi;

Zonguldak&[#]8217;ta ilçe kongrelerini bitirdik. Mayıs ayı içerisinde İl Kongrelerimizi yapacağız. İl Başkanımızın alacağı kararla kongre tarihimiz belli olacak. İlçe kongrelerimizde Zonguldak&[#]8217;ta gayet demokratik kongre süreci yaşadık. Bundan sonraki süreçte adaylık noktasında isimler çıkacaktır. Şuanda şu aday dememiz doğru değil. Bir veya birden fazla adaylar olabilecektir. Bu noktada düşüncemiz önümüzde ki günlerde bütün örgüt temsilcileri ile toplantı yapmak. Bu toplantıda farklı görüşlerde çıkabilir. Zonguldak&[#]8217;ta hedefimiz güçlü bir İl Başkanlığı, Zonguldak&[#]8217;ı kucaklayacak, kimseyi kırmadan dökmeden bütünleştirecek bir yapı bizim düşüncemiz. İsimler önemli değil. CHP&[#]8217;den bahsediyoruz konu Ahmet, Mehmet meselesi değil. Bize yakınlığı uzaklığı önemli değil. Bu yapıyı en güzel şekilde taşıyacak, Zonguldak&[#]8217;ta bütünlüğü sağlayacak bir isim noktasında buluşmak istiyoruz. Süreç bu şekilde işliyor. Ortak bir isim üzerinde uzlaşacağız. Bizim beklentimiz kırılmadan dökülmeden tek aday noktasında herkesi kucaklayacak biri olması. Ama çift aday da olabilir. Bu demokrasinin gereğidir. Ama şunu vurgulamak istiyorum kamuoyunda bilgi kirliliği başladı. Bizim kimseye verdiğimiz söz yok, pazarlığımız yok. İsim noktasında kimse ile kamuoyunda söylendiği gibi söylemlerimiz yok. Varım diyenler ortaya çıkacak. Örgüt temsilcilerinin ve bütün partililerimizin olumlu olumsuz fikrini alarak bunu hazmettirerek Zonguldak&[#]8217;ta daha güçlü bir CHP yerelde ve genelde birinci partiyi hedefleyen Zonguldak&[#]8217;ı ve ilçeleri kucaklayacak, parti disiplinini herkese eşit işleyecek bir yapı istiyoruz&[#]8221;

MUHALEFETİN GÖRÜŞÜ DE ÖNEMLİ

Coşkun; &[#]8220;Merkez ilçe seçiminde karşınızda olan ekibin görüşleri dikkate alınacak mı?&[#]8221; şeklindeki soruya karşılık olarak; &[#]8220;Onlarda CHP&[#]8217;nin birer ferdi. Olmaz dersek doğru olmaz. Onlarla da görüşmemiz gerekiyor. Ama şuanda kendi adıma gözlemlediğim suni bir gündem yaratılmak isteniyor. Fikir ayrıcalıkları tabii ki olabilir. CHP çok sesli bir parti. Bunlar sürecin gereğidir. Kimse bundan suni gündem veya doğru olmayan söylemlerle particilere kırılma olmaması gerekiyor. Herkesi sağduyuya davet ediyorum&[#]8221; dedi.

İL YÖNETİMİNDE DEĞİŞİKLİK ŞART

Coşkun; &[#]8220;Sizce CHP İl Yönetimi komple değişmeli mi&[#]8221; şeklindeki soruya karşılık; &[#]8220;

Bütün arkadaşlarımız CHP hizmetinde eski yeni iyi niyetle mücadele ve emek verdi. Hepsinin emeğine ve mücadelesine saygı duyuyoruz. Ama değişimde herkesi başarısız deme lüksümüz yok. Değişiklik olması gerektiğini düşünüyorum. Ama bu benim veya birilerinin söylemiyle olacak bir şey değil. Bunu bütün örgüt temsilcileri ile Zonguldak&[#]8217;ın CHP sorumluluk makamlarıyla masaya yatırıp hep beraber karar vereceğiz&[#]8221; yanıtını verdi.

ADAY OLMAYACAĞIM

Merkez ilçe Başkanı Coşkun; &[#]8220;Aday belirleme sürecinde sizin isminiz gündeme gelir mi. İl Başkanlığı düşünceniz var mı?&[#]8221; yönündeki soruya karşılık verdiği yanıtta; &[#]8220;Ben eskiden beri hep şunu söyledim. Siyasette hep ayaklarınızın sağlam basması gerekiyor. Bulunduğun yerin hakkını vermek gerekiyor ondan sonrası parti tabanının takdiridir. Bu süreçte benim öyle bir düşüncem olmadı bir dönem daha İlçe&[#]8217;de kalmam gerektiğini düşünüyorum&[#]8221; dedi.

23 NİSAN TEPKİSİ

Zonguldak Valiliği&[#]8217;nin Çaycuma&[#]8217;da meydana gelen köprü faciasını nedeniyle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının gösteri bölümü iptal edip ileri bir tarihte yapılacağı açıklamasına tepki gösteren Coşkun; &[#]8220;Mevcut AKP zihniyeti Cumhuriyetten rant alma üzerine çıkış noktasıdır. Tabi belli acıları, sevinçleri biz Türk toplumu olarak beraber yaşıyoruz. Çaycuma&[#]8217;daki elim kaza da bir acı varken bizim burada eğlenmemiz doğru değil. Ama Atatürk&[#]8217;ün kurduğu Cumhuriyetin bekçileri olarakta değerlerimizin de herzaman paylaşılması gerekiyor. Acıları nasıl paylaşıyorsak sevinçleri de paylaşmalıyız. Bunu doğru bulmuyor. Adım adım AKP zihniyeti özel bayramlarımı yok saymaya devam ediyor. CHP olarak her ne şartta olursa olsun milli değerleri korumak için mücadele edeceğiz&[#]8221; dedi.

BÜYÜK MİTİNG 5 MAYIS&[#]8217;TA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun katılımıyla 5 Mayıs&[#]8217;ta Zonguldak&[#]8217;ta yapılacak miting hakkında bilgi veren Coşkun sözlerini şöyle tamamladı; &[#]8220;5 Mayıs&[#]8217;ta Genel Merkezimizin aldığı bir karar doğrultusunda emeğin başkenti Zonguldak&[#]8217;ta miting programı var. Bunun içeriği mevcut AKP politikalarını, tutuklu milletvekilleri, eğitim sistemi, Türkiye&[#]8217;deki işsizlik her anlamda bütün sivil toplum örgütlerini kapsayan geniş bir miting olacak. Toplantımızın amacı bütün ilçe başkanlarını toplayıp yapacağımız programın ilk adımını paylaştık. Bunun ile ilgili Genel Merkez&[#]8217;den 5 kişilik Milletvekili ile komite oluşturulacak. Genel Başkanımız ve Genel Merkez&[#]8217;den geniş bir katılım olacak&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi