Çaycuma´da Filyos Çayı´nın üzerindeki köprünün çökmesi sonucu suya düşen araçtan sağ çıkan Suat Özcan (42) beyninde hafif ödem olması ve stres bozukluğu yaşaması nedeniyle tedavi altına alındı.
Alınan bilgiye göre, belediyede işçi olarak çalışan Suat Özcan, kazadan 13 gün sonra baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle Çaycuma Devlet Hastanesi´ne başvurdu.
Özcan, beyninde kan pıhtısı tespit edilmesi üzerine, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi´ne sevk edildi. Burada yapılan tetkikler sonucunda, Suat Özcan´ın beyin zarında 6 ve 4 milimetre çapında iki adet kan pıhtısı oluştuğu, beyninde hafif ödem olduğu ve stres bozukluğu yaşadığı belirlendi. Özcan, tedavi altına alındı.
BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kemal Varım Numanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özcan´ın 20 Nisan´da hastanelerinin acil servisine getirildiğini söyledi.
Özcan´ın Çaycuma´da Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesi sonucu suya düşen araçtan çıktığını hatırlatan Numanoğlu, şunları söyledi:
´´Çaycuma´da yapılan ilk kontrollerde birinci haftada ciddi bir sorun görülmemiş ve evine gönderilmiş. Zaman içerisinde baş ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetleri başlayınca olaydan 13 gün sonra Çaycuma Devlet Hastanesi´ne müracaat ediyor. Burada yapılan kontrollerde beyin zarında iki kanama olduğu saptanıyor. Bu kanamaların da 6 ve 4 milimetre çapında olduğu ve muhtemelen bu kan pıhtılarının iyileşme fazında kanama olduğu saptanıyor. Hasta, beyin cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Bu kanamalara cerrahi müdahale gerekmediği belirlendi. Özcan, hastanemize yatırıldıktan iki gün sonra nöbet geçirmiş. Bundan dolayı ilaç tedavisine başlandı. Özcan, kazadan dolayı geçirdiği travma nedeniyle de gözlem altında. Hasta sıklıkla olay anını tekrar yaşıyor. Buna yönelik psikiyatri ve ilaç tedavisi uygulanıyor. Çok ciddi bir sorunu yok ancak daha çok olayın sıkıntılarını yaşıyor. Bu sıkıntıları atlatmasını bekliyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi