Kaza, Kilimli beldesi Hal Caddesinde meydana geldi. 86 yaşındaki Hüseyin Kara idaresindeki eski model 67 AH 480 plakalı kamyonetin rampada frenleri patladı. Yol kenarındaki binalara girmemek için direksiyonu ağaçların bulunduğu bölgeye kıran Kara, bir ağaca çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle ön kaputun ezilmesi sonucu Hüseyin Kara yaralanarak olay yerine gelen 112 Kilimli belde istasyonuna ait ambulansla hastaneye kaldırıldı. 10 yaşındaki torunu Sude Kaya´nın ayağı ise ön kaput ile oturduğu koltuk
arasında sıkıştı. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından boynuna koruyucu takılırken, çevredeki insanlar ve sağlık ekipleri çocuğa moral vermeye çalıştı. Olay yerine intikal eden AFAD ekipleri, kısa sürede kaza kırıcı ekipmanları ile müdahale ederek, çocuğu sıkıştığı yerden kurtardı. Sedyeye konulan Sude Kaya´ya Zonguldak´tan gelen ikinci ambulanstaki sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Kaya, ambulansla Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildi.
Öte yandan dede Hüseyin Kara´nın her sabah torununu aynı araç ile Kilimli Başöğretmen Şükrü Yavuz İlköğretim Okulu´na getirdiği, kaza günü de okula gittikleri öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi